Gümüşhane'nin 14.mahallesi Akçakale oldu

Gümüşhane kent merkeziyle bitişik durumdaki Akçakale köyünün Belediyeye bağlanması için referandum yapıldı. Referandum sonucu halk Belediyeye bağlanmayı yüzde 79’luk Evet oyuyla kabul etti. 

Gümüşhane'nin 14.mahallesi Akçakale oldu

Gümüşhane Üniversitesi’nin kurulmasının ardından hızla büyüyen Bağlarbaşı Mahallesine bitişik durumdaki Akçakale köyünün uzun yıllardır dillendirilen il merkezine bağlanmasıyla ilgili bugün referandum yapıldı.


Kayıtlı 362 seçmenin bulunduğu köyde eski okul binasında kurulan tek sandıkla referandum yapıldı. Toplam 169 kişinin oy kullandığı seçim sonucunda 134 kişi Evet oyu, 34 kişi Hayır oyu kullanırken, 1 oy da boş çıktı.
Katılımın yüzde 47'ler seviyesinde kaldığı seçim sonucunda yüzde 79 oranında Evet oyu kullanan Akçakale köylüleri il merkezinin mahallesi olmayı kabul etmiş oldu.

Bundan sonraki süreçte İl Mahalli İdareler Müdürlüğü tarafından konu Belediye Meclisine havale edilecek ve burada alınacak kararla birlikte Akçakale köyü resmen Gümüşhane Belediyesi'nin 14.mahallesi olacak.
Seçimin ardından sandık görevlileri ve köylüleri ziyaret ederek tatlı ikram eden Belediye Başkanı Ercan Çimen, burada gazetecilere yaptığı değerlendirmede “Akçakale’yi de şehir yaptık” dedi.


“Burada örnek çalışmalar yapacağız”


Fiziki olarak da manen de Akçakale’nin son yıllarda şehrin bir mahallesi gibi olduğunu anımsatan Başkan Çimen, “Bugün bunu resmileştirdik. Bu konuda emeği geçen başta Akçakale muhtarı Ali Şişman’a, tüm azalarına ve köy halkına teşekkür ediyoruz. Referandumdan daha farklı yöntemlerde vardı ama insanların demokratik haklarını kullanmasından yana taraf olduk. Burası bakir bir bölge. Burada örnek çalışmalar yapacağız. Tüm altyapı sorunlarını çözeceğiz. Daha sonra doğalgazını hızlı bir şekilde çözeceğiz imar planıyla birlikte. Bunu yakın zamanda görecekler” dedi.


Gümüşhane'nin 14.mahallesi Akçakale oldu


“En kısa zamanda muhtar ofisi ve taziye evini yapacağız”


Diğer mahallelerde muhtar ofisleri, taziye evleri yaptıklarını, aynı şekilde bugün ki seçimin ardından Akçakale’ye de kısa zamanda bunu yapmanın müjdesini veren Başkan Çimen, “4 yıldır Belediye Başkanıyım. Ne söz verdiysek her zaman arkasında olduk ve yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. Akçakale köyünün mahalle olması çok önemliydi. Bunun ardından Mescitli, Tekke, Yeşildere, Çamlıköy ve Alemdar köyleri de inşallah bu şekilde şehrimizin mahallesi olacaklar. Bütün projelerimiz hazır. Gümüşhane Belediyemizi aldığımızda bütçesi 30 milyondu, şuanda 90 milyon. Çalışan sayısı 200 iken 500’e çıktı. Şehir büyüyor. Gümüşhane’nin geleceği var. Bu bağlamda Akçakale’nin de geleceği var. Bu konuda tarihe hep beraber imza atmış olduk” diye konuştu.
 

“Mahalle sakinlerimiz sakın ola ‘Başkan şimdi kafasına göre iş yapar’ diye düşünmesin”


Akçakale’nin bir muhtarının da kendileri olduğunu ifade eden Çimen, şunları söyledi: “Mahalle sakinlerimiz sakın ola ‘Başkan şimdi kafasına göre iş yapar’ diye düşünmesin. Bizim yönetim anlayışımızda istişare var. Her zaman ortak akıl ve istişareden yanayız. Vatandaşlarımızın dediği olacak. Burası şehrimizin en güzel noktalarından birisi olacak.”


“Halkımız ‘Bağlandık ama pişman olduk’ demesin”


Akçakale köyü muhtarı Ali Şişman da halkın Gümüşhane Belediyesine bağlanma yönünde bir karar verdiğini ve saygı göstermek gerektiğini belirterek, “Prosedür neyse devam edecek. Bizim Gümüşhane Belediyesinden beklentimiz atıl vaziyette kalmamamız. Halkımız ‘Bağlandık ama pişman olduk’ demesin. Başka bir beklentimiz de yok. Halkımız özveri gösterdi Gümüşhane’nin önünü açtı. Hem şehrin genişlemesi hem de yukarıya doğru büyümesi için özveri gösterdi. Bu süreçte destek veren Valimiz Okay Memiş ve Belediye Başkanımız Ercan Çimen’e teşekkür ediyoruz” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler