Gümüşhane'de vatandaşlara fidan dağıtıldı

Gümüşhane Orman İşletme Müdürlüğü, yılbaşında çam fidanlarının süs için kesilmemesi amacıyla ‘Çam kesme, fidan dik’ sloganıyla vatandaşlara ücretsiz çam fidanı dağıttı. 

Gümüşhane'de vatandaşlara fidan dağıtıldı
Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın “Yılbaşı için çam kesilmesin fidan dikilsin” seferberliği çerçevesinde gerçekleştirilen etkinlik 15 Temmuz Zafer Meydanında gerçekleştirildi.

Gümüşhane Orman İşletme Müdürü Tuncay Dinç ve görevliler tarafından dağıtılan çam fidanlarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Çam fidanlarının yılbaşı eğlencelerinde süs amaçlı kesilmemesine dikkat çekmek için gerçekleştirilen etkinlikte yüzlerce fidan dakikalar içerisinde tükendi.

Duyarlılık oluşturmak ve vatandaşları bu konuda bilinçlendirmek için böyle bir program düzenlediklerini belirten Gümüşhane Orman İşletme Müdürü Tuncay Dinç, yılbaşında canlı maç ağaçlarının kesilmemesi, bunun yerine yapay çam ağaçlarının kullanılması ile temiz hava kaynağı ormanların korunmasına katkı sağlanacağını kaydetti.

Gümüşhane’de 2017 yılında il merkezi, Kelkit ve Şiran ilçelerinde çam ağırlıklı olmak üzere badem, akasya, dağ akçaağacı, ahlat türlerinden toplam 436 bin fidanı toprakla buluşturduklarını ifade eden Dinç, Gümüşhane’de bu yıl 10 bin 100 dönüm yeni ormanlık alan kurulduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel