Gümüşhane'de Kut'ül Amare Zaferi etkinliği

Gümüşhane'de Kut'ül Amare Zaferi'nin 101. yılı dolaysıyla etkinlik düzenlendi.

Gümüşhane'de Kut'ül Amare Zaferi etkinliği

Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi tarafından, Gümüşhane Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe, Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Jandarma Komutan Vekili Yarbay Faruk Akıncı, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, kurum müdürleri, STK temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, tarih öğretmeni Hüseyin Türkfiliz, Kut'ül Amare Savaşı'nı anlattı.

Türkfiliz, Osmanlı Devleti'nin I. Dünya Savaşı'nda ülke coğrafyasının neredeyse tamamında açılan cephelerde savaşmak zorunda kaldığını ifade etti.

"Savaş planları masa başında yapılır." diyen Türkfiliz, şöyle devam etti:

"Ancak cephede kahramanlar çıkar bu planları altüst eder. Kut'ül Amare'de de İngilizler Halil Paşayı, sakallı Nurettin Paşayı, Süleyman Askeri Beyi, Albay Suphi Beyi, Yüzbaşı Mehmet Muzafferi, Gümüşhaneli Osman oğlu Mehmet’i ve isimsiz binlerce kahraman vatan evladını hesap edememişlerdi. Mehmet Akif’in 'Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar, Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var. Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar, Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar' dizelerinde ifadesini bulan 'iman dolu göğüsler' Çanakkale'de olduğu gibi burada da maddi gücü mağlup etmiştir."

Program, okul öğrencileri tarafından hazırlanan Kut'ül-Amare adlı anlatı ve tiyatronun ardından sona erdi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel