Gümüşhane'de işciler kurayla belirlendi

Gümüşhane Belediyesinde Toplum Yararına Program kapsamında 6 ay süreyle istihdam edilecek işçiler, kurayla belirlendi.

Gümüşhane'de işciler kurayla belirlendi
Gümüşhane Belediyesinde Toplum Yararına Program kapsamında 6 ay süreyle istihdam edilecek işçiler, kurayla belirlendi.
 
Belediye hizmet binasında noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekimine, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, birim müdürleri ve başvuruda bulunan kişiler katıldı.
Çimen, burada yaptığı konuşmada, belediyede TYP kapsamında 245 kişilik kadro açıldığını ve bu kadro için 412 kişinin müracaatta bulunduğunu belirtti. Gümüşhane'nin 20. belediye başkanı olduğunu ve 3 yıldır belediye başkanlığı görevi yaptığını hatırlatan Çimen, şunları söyledi:
 
"Devraldığımız belediyede yaklaşık 200 kişi çalışıyordu. Şu anda 400'ü aştı. Yaklaşık yüzde 100 bir artış var. İnşallah bu sayıyı bin kişiye çıkarmak istiyoruz. TYP ile bu sayıyı 650'ye çıkarıyoruz. Allah bizlere bu fırsatı ve gücü verdikçe biz her zaman size bir iş kapısı, istihdam oluşturmak için mücadelemizi vereceğiz."
 
Çimen, kurada isimleri çıkmayanların ümitlerini kaybetmemelerini isteyerek, şöyle devam etti:
 
"Sema Doğan Parkı'nı 2 ay sonra açıyoruz. En az 50 kişi çalışacak orada. Bowling salonumuz, 2 sinema salonumuz, 22 tane barbekülü kameriyemiz olacak. Şu anda gece gündüz çalışıyoruz, mayıs ayında hizmete girecek. Gençlik Parkı'nın altında otopark yaptık. Üstünde şu anda oturma alanları, kermes alanı yapıyoruz. 365 gün kullanılabilecek bir alan kullanıyoruz. İnşallah 19 Mayıs'ta da oradaki kermes, spor, oturma alanlarımızı açacağız. Nisan ayı içerisinde inşallah teleferiğin temelini de atıyoruz, buradan Karşıyaka'ya çıkacak.


Dün bunlar belki hayaldi ama şimdi hayata geçiyor. Kafeteryasıyla birlikte güzel bir mekan oluyor. 20 kişi çalışacak. Modern pazar yeri yapıyoruz. İlk defa Allah bizlere nasip etti. Burada en az 100 kişi çalışacak. Bu yılın sonunda bitireceğiz. Burada 3 bin metrekare kapalı pazaryeri olacak. Altında otoparkı, üzerinde 21 dükkanı, en üstünde düğünlerimizi yapacağımız bir alan oluşturacağız. 17 Şubat 2017'de ihalesini yaptığımız alışveriş merkezinde en az 300 kişi çalışacak. Mayıs-haziran ayında otogarı yıkarak oraya yapacağız. Gümüşhane'nin geleceği var."
 
Çimen, ayrıca Gümüşsu fabrikasını aldıklarını, 2 ay sonra en az 150 kişi de orada çalıştıracaklarını belirterek, tüm bu hizmetleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliği, Başbakan Binali Yıldırım'ın liderliğinde yaptıklarını sözlerine ekledi.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel