Gümüşhane'de festival devam ediyor

Gümüşhane Valiliği ve Gümüşhane Belediyesince bu yıl 23'üncüsü düzenlenen "Uluslararası Kuşburnu-Pestil-Kültür ve Turizm Festivali" devam ediyor.

Gümüşhane'de festival devam ediyor

Festival etkinlikleri kapsamında Fatih Parkı'nda Gaziantep, İzmir ve Gürcistan'dan gelen halk oyunları ekipleri kültürel oyunlar sergiledi.

Halk oyunları gösterisinin ardından Atatürk Caddesi'nde kurulan platformda, festival kapsamında Gümüşhane Belediyesi'nce daha önceden sünneti gerçekleştirilen 129 çocuk, palyaçolar eşliğinde keyifli anlar yaşadı.

Belediye Başkanı Ercan Çimen, burada yaptığı konuşmada, geleceğin teminatı olan çocuklar için şehirde neler yapılabilirin mücadelesini verdiklerini söyledi.

Festivalde 129 çocuğun sünnetini gerçekleştirdiklerini bildiren Çimen, çocuklara aileleriyle mutlu bir gelecek diledi.

Çimen, kentteki çocuk parklarını çoğaltma noktasında çalışmaların devam ettiği belirterek, "Çocuklarımız için Sema Doğan Parkı'nda oyun alanları yaptık. Bayramın 2'nci, 3'üncü ve 4'üncü günlerinde ücretsiz sinema gösterilerimiz olacak. Çocuklarınızı oraya götürün. Bütün etkinliklerimize katılın." dedi.

Belediye Başkanı Ercan Çimen ve eşi Gülsen Çimen programın ardından çocuklara çeşitili hediyeler verdi.

Programın ardından düzenlenen "Harşit Şiir Akşamları" etkinliğinde şairler şiirlerini seslendirdi. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı halk oyunları ekiplerinin gösteriler sunduğu festivalin 2'nci gününde pop müziği sanatçısı Ece Seçkin konser verdi.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş ve Başkan Çimen Seçkin'e sahnede kuşburnu suyu ve pestil ikram etti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel