"Fıstık" Gümüşhaneli Paşa dedenin eli ayağı

Gümüşhane'de yaşayan 69 yaşındaki çiftçi Paşa Köksalan ve eşi, tarla ve bağ bahçe işlerinin yanı sıra yük taşımada faydalandıkları "Fıstık" adlı eşeğe adeta gözü gibi bakıyor. 

"Fıstık" Gümüşhaneli Paşa dedenin eli ayağı

Merkeze bağlı Çamlıköy'de eşi Zakire Köksalan (67) ile yaşayan Paşa Köksalan, çocukluğundan beri çiftçilik ile uğraşıyor. 4 çocuk sahibi çift, tarlalarını sürerken yararlandıkları "Fıstık" adını verdikleri eşeği "Eli ayağı" olarak görüyor. 

Köksalan, 25 yaşındayken hayatını birleştirdiği Zakire Köksalan ile çocuklarının şehir dışında olması nedeniyle yalnız yaşadıklarını dile getirerek, geçimlerini tarımsal faaliyetlerden sağladıklarını kaydetti.

Geçmişte tarla ve bağ bahçe işlerinde öküz ve atların kullanıldığını anımsatan Köksalan, artık bu işleri "Fıstık" ile yaptıklarını söyledi.

Fıstık'ın kendileri için çok büyük değer taşıdığını ve bütün işlerinde yardımcı olduğunu vurgulayan Köksalan, "Fıstık bize bağda bahçede el ayak oluyor. Tarlaları beraber sürüyoruz, patatesleri de Fıstık ile ekiyoruz." diye konuştu. 

-"Fıstık benim arkadaşım"

Köksalan, Fıstık'ın son derece uysal bir hayvan olduğunu dile getirerek, "O benim arkadaşım. Onunla her tarafa gidiyorum. Bostana gittiğimde, sulamada da işimize yarıyor." dedi.

Zakire Köksalan ise Fıstık'ı çok sevdiklerini ve yakından ilgilendiklerini ifade etti. 



HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler