Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Göğüs Göğüse!

UEFA’ya veda eden Trabzonspor için, Galatasaray karşılaşmasından önce bu maçın önemi temiz bir galibiyet almak, UEFA’nın vereceği 570 bin Euro’luk galibiyet primine hak kazanmak, oynayamayan genç oyuncuları böyle bir ciddi takım önünde bir kez daha görmek, eksik maçı olanları oynatmak ve alınacak puan yada puanlarla, Türkiye’ye UEFA nezdinde puan kazandırmaktı.

A.Ömür, Novak, A.Canbaz ve Onazi’nin sakat olduğu, Sturridge ve Ekuban’ın ise tam düzelme aşamasında oldukları bordo mavili ekipte, ayrıca bu maçta kadroya alınmayıp dinlendirilen 4 oyuncu vardı. Pereira, Hüseyin, Sosa ve Yusuf… 

Uğurcan, Sörloth, Kamil Ahmet, Campi ve Obi Mikel’de yedek kulübesinde dinlendirilen 6 diğer isimdi. Böyle bir düşünce ile Ünal hoca rotasyon yaparak, sahaya bir 11 çıkardı. 

Konuk ekip Getafe takımı da, La Liga’da 7. sıradaydı, zirveye oynayanlardandı. Onlarında bu hafta kendi sahalarında Levante ile önemli bir 90 dakika oynamanın hesapları içersinde idi.

İspanya’da 1-0 galip geldikleri ilk karşılaşmada çıktıkları ideal 11’inden, dinlendirilen 5 oyuncusunun yerine, teknik adamları olan jose Bordalas, Bruno, Olivera, Arambarri, Kenedy ve Molina’ya formayı verdi.

İspanyol takımı Getafe’nin, gruptaki iddiasını sürdürebilmek için, bu geceki karşılaşmadan mutlak galip ayrılması gerekiyordu. Buna rağmen ilk yarıda tek net pozisyonları vardı. Ev sahibi ise gol kokan iki pozisyonu Muhammet ve Doğan’ın ayağından cömertçe harcadı.

Genç oyunculardan Kerem Baykuş ilk kez ilk 11’de yer alırken, diğer bir genç oyuncu Behlül’de ilk kez A takım formasını ikinci yarıda Avdijaj ile değişiklik yaparak giydi.

Bana göre bu tip maçlar, özellikle genç oyuncuların kendilerini ispat etmeleri açısından önemliydi ama bunu iyi kullananlarda oldu, kullanamayanlarda.

Kaleci Erce, genelde iyi izlenim verirken, oyuna topu sokmakta hatalı yerleri tercih edince, özellikle ilk yarıda yürekleri ağza getirdi ama oyunun büyük bir bölümünde iyi yer tuttu, iyi açı kapattı. Fıratcan Üzüm ve Avdijaj’ın, bir an önce kendini toparlaması lazım. Muhammed, ilk yarıda kaçırdı net golden sonra sanırım bu gece uyuyamaz, nasıl kaçırdım diye vahlanır. Kerem’in ise daha çok çalışması lazım, hata yapacağım korkusuyla çabuk değil, çok acele oynuyor! Ama iyi olacaklar.

Yine de göğüs göğüse mücadele ettiler diyebilirim.

Trabzonspor’un ikinci yarıda sahaya daha sağlam basan rakibi Getafe’de, Mata’nın ayağından yediği golde, Mata’ya yüzü dönük müdahale etmesi gerekirken, sırtını dönen Hosseini’de hatalıydı. Bu tek golle alınan mağlubiyetle, Avrupa kupalarında 134. maçını tamamlayan bordo mavililer, 34 kez beraberlik aldıkları bu kupada ki 50 maçta da, sahadan galip ayrılmışlardı. Bu mağlubiyetle, galibiyet sayıları olan 50’yi yakalayıp, galibiyetle mağlubiyet sayılarını eşitlediler.

Bordo mavili taraftarlar ise Galatasaray maçı için 7 bin bileti, satışa çıkar çıkmaz tam 5 dakika da tüketirken, bu maçta tribünlerin yarısını boş bıraktı. Anlaşılan şu ki, bordo mavili camia kendi ligine kilitlenmiş.

Şehit Pilot Teğmen; Basketbolcu Mete ESAT

Şehit Pilot Teğmen; Basketbolcu Mete ESAT

Bir zamanlar Uzungöl…

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR