Giresun'daki Sıla Şentürk cinayeti ile ilgili karar verildi

Giresun’da 16 yaşındaki Sıla Şentürk’ü öldüren H.C.G.’in "Tasarlayarak ve canavarca hisle çocuğu kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı.

Giresun'daki Sıla Şentürk cinayeti ile ilgili karar verildi

Giresun 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına Sıla Şentürk'ün annesi Asiye ve babası Bekir Şentürk hazır bulurken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının da dosyaya katılım talebi mahkeme heyetince kabul edildi. Sanık H.C.G. ise duruşmaya tutuklu bulunduğu Van F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı.

Yapılan duruşmada mahkeme heyeti H.C.G.’in maktul Sıla Şentürk'e yönelik eylemi nedeniyle "Çocuğa karşı kasten öldürme" suçunun sabit görülerek sanığın TCK'nın 81-1'e maddesi gereğince ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

İşlediği cinayetten dolayı pişmanlığını dile getiren sanık H. C. G. ise "Daha önceki duruşmalarda da ifade ettiğim gibi çok pişmanım. Böyle bir suçtan dolayı ailemin yüzüne bile bakamıyorum. Bunu yaptığım için psikolojim bozuk. Çok pişmanım” ifadelerini kullandı.

Olayın geçmişi

Giresun'un Bulancak ilçesinde 16 yaşındaki Sıla Şentürk, internette tanıştığı H.G.C. tarafından 16 Şubat 2022 tarihinde evinde bıçaklanarak öldürüldü. Bıçaklayan sanık H.C.G, Ankara'dan kızla görüşmek üzere Giresun'a geldiği belirlendi. İkilinin geçen yıl internet ortamında tanıştığı, aileler arasında yapılan nişanın 3 bozulması üzerine H.C.G. barışmak için Ankara'dan Giresun'a geldiği ve barışmak istemeyen Sıla Şentürk'ü evinde boğazını ve vücudunun çeşitli yerlerini keserek öldürmüştü. Olayın ardından Sanık H.C.G., Ordu-Giresun Havaalanı'nda Ankara'ya gitmek isterken yakalanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel