Yaylada yağışlı ve sisli havada festival keyfi

Giresun'un Dereli ilçesine bağlı Kümbet Yaylası'nda bu yıl 28'incisi düzenlenen "Uluslararası Dereli Kümbet Kültür ve Sanat Festivali" binlerce kişiyi bir araya getirdi.

Yaylada yağışlı ve sisli havada festival keyfi

Giresun'un Dereli ilçesine bağlı Kümbet Yaylası'nda bu yıl 28'incisi düzenlenen "Uluslararası Dereli Kümbet Kültür ve Sanat Festivali"ne binlerce kişi katıldı.

Doğu Karadeniz ve Giresun'un en önemli yaylaları arasında yer alan bin 700 rakımlı Kümbet Yaylası'nda yağışlı ve sisli havaya rağmen bir araya gelen binlerce kişi renkli görüntüler oluşturdu. Festivale katılanlar, kemençe eşliğinde horon oynayarak eğlenme ve eşsiz güzelliklere sahip doğada piknik yapma imkanı buldu. 

Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, festivalin açılışında yaptığı konuşma, Kümbet'in, bölgenin en önemli yaylalarından birisi olduğunu söyledi. 

Şenlikoğlu, etkinlikle birlikte yaylanın tanıtımının yanı sıra hem yaylacılık geleneğini yaşattıklarını hem de gurbette yaşayan Giresunlular ile sılada yaşayanları bir araya getirdiklerini vurgulayarak, "Bugün 28. kez Kümbet'te festivalle bir araya geliyoruz. Her geçen yıl coşkusu, insanlarımızın ilgisi artış gösteriyor. Bugün buraya gelen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Festival ağası, İstanbul Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı oldu. Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, Çağrıcı'ya ağalık simgeleri olan kasket ve tespih hediye etti.

Uluslararası Dereli Kümbet Kültür ve Sanat Festivali'ne, AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Hasan Turan, AK Parti Giresun milletvekilleri Sabri Öztürk ve Kadir Aydın, Giresun Vali Vekili Metin Maytalman, Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile vatandaşlar katıldı.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel