Yaylacıların yayla sorunu

Giresun’dan dededen toruna yüzyıllardır Gümüşhane’ye bağlı yaylalara giderek hayvancılık yapan yaylacılar son yıllarda muhtarlar nezdinde sorunlar yaşadıklarını ileri sürüyor. 

Yaylacıların yayla sorunu
Eynesilli yaylacılar yüzyıllardır yaylacılık yaptığı Gümüşhane Kürtün İlçesi Aksu Yaylası'na gitmekte zorlanırken, valilikler nezdinde sorunun bir an evvel çözüme kavuşturulmasını bekliyorlar.

Yaklaşık 300 yıldır, ata ve dedelerinin Gümüşhane-Kürtün İlçesi Aksu Yaylası'nda yaylacılık ve hayvancılık yaptığını söyleyen Eynesilli yaylacı Bahri Sofu (53), “Şikayette bulunduğumuz makamlar bizden yaylaya ait tapu, su veya elektrik faturası varsa sorunun ortadan kalkacak olduğu söyledi. Biz de bu evrakları hazırlayarak Giresun İl Tarım Müdürlüğü'ne, Gümüşhane İl Tarım Müdürlüğü'ne ilettik. Beytarla denilen yayla köyü 50 hane civarında. Bizim atalarımız orada yaylacılık yaparken bu köy yoktu. Biz Eynesilliler olarak bu köyde yüzyıllardır Aksu, Barak ve Dikme olarak en az 400 haneyiz. Muhtar iki de bir bize jandarma göndererek bize burayı boşaltmamızı söyledi. Yüzyıldır yaylacılık yaptığımız yeri bırakarak nereye gideceğiz?" dedi.

"Konuyu ilgili bakanlığa şikayet ettik" diyen Sofuoğlu "Bakanlık ihtilafın çözümü için Giresun İl Tarım Müdürlüğü'ne bir yazı gönderdi ve Giresun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkimiz dışında diyerek Gümüşhane İl Tarım Müdürlüğü'ne bizi yönlendirdi. Gümüşhane yetkilileri de resmen 'muhtarın beyanına bakarım' diyor. Ne yapalım yaylamızdan vaz mı geçelim ? Sorunun çözümünü bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel