Rabia Naz soruşturmasında yeni gelişme

Giresun'da Rabia Naz Vatan'ın ölümüyle ilgili soruşturmada, müfettiş incelemesi yapılmasına karar verildi

Rabia Naz soruşturmasında yeni gelişme

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), Rabia Naz Vatan'ın ölümüyle ilgili soruşturmada, babası Şaban Vatan'ın "müfettiş incelemesi yapılması" talebi doğrultusunda inceleme başlattı. İnceleme kararı Görele Sulh Ceza Hakimliği'nin acılı babanın akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti için Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk etmesinin ardından geldi. Son gelişme kızının şüpheli ölümünü aydınlatmak için çırpınan bir babanın akıl hastanesine sevk edilmesi mi lazımdı? sorusunu akla getirdi.

11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın 12 Nisan 2018’de hayatını kaybettiği olayla ilgili baba Vatan’ın başvurusu, Kurul gündeminde öne çekilerek öncelikli ele alındı.

Kurulun dün yaptığı toplantıda görüşülen başvuruyla ilgili inceleme izni verildiği öğrenildi. Buna göre, HSK müfettişleri, süreci denetleyecek ve baba Vatan’ın etkin soruşturma konusundaki iddialarını araştıracak.

Daha önce mülkiye müfettişleri tarafından Giresun’un Eynesil ilçesinde de inceleme başlatılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel