Kemal Kılıçdaroğlu: "Hakkınızı savunmazsam yediğim ekmek haram olsun"

Kemal Kılıçdaroğlu Giresun'da mitingde açıklamalarda bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu: "Hakkınızı savunmazsam yediğim ekmek haram olsun"

CHP’nin 18 Eylül’de Ordu’dan başlattığı “Fındık İçin Yürüyoruz” yürüyüşü bugün Giresun’da düzenlenen final mitingiyle sona eriyor.


Kılıçdaroğlu mitingde katılan kalabalığa hitap ediyor.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının satırbaşları şöyle:

-Alın terinize her ortamda saygı duydum. Alın terine saygı duymayı öğreten kişi rahmetli Bülent Ecevit’tir. Emek demiştir, ekmek demiştir, iş demiştir, aş demiştir. Ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzen demiştir.

-İnsanca ve hakça bir düzeni bu ülkeye getireceğiz. Görüşü inancı kimli ne olursa olsun 80 milyonyu kucaklayacağız. Türkiye’ye beraberliği birliği huzuru hep beraber getireceğiz.

-Fındık stratejik üründür. 502 bin ailenin gelir kaynağıdır fındık. Fındık tarım ihracatında bir numaradır. Milyarlarca dolar fındık ihracatından para kazanıyoruz. Peki bu fındığı eken üreticiye ne veriyoruz? Alın terinin karşılığını veriyor muyuz? Emeğinin karşılığını veriyor muyuz? Fındık 10 Ekim 1935’ten beri stratejik üründür.

-Hükümet fındıkta istikrarı sağlamalı.

SİZ İKİNCİ SINIF VATANDAŞ OLDUNUZ

-Suriyelilere 30 milyar harcandı diyor. Onlar birinci sınıf vatandaş oldu. Fındık üreticisi ikinci sınıf oldu. Geldiğinde sorun. Suriyeyliler verdin 30 milyar dolar bizim alınterimizin karşılığını niye vermiyorsun? Bunun hesabını soracak mısınız? Bunun sandıkta hesabını soracak mısınız? Namus sözü veriyorum. Sizin hakkınızı savunmazsam yediğim ekmek haram olsun.

Kemal Kılıçdaroğlu:

Kemal Kılıçdaroğlu:

Kemal Kılıçdaroğlu:

Kemal Kılıçdaroğlu:

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler