Karadeniz'de PKK- FETÖ bağlantısı ortaya çıktı!

Giresun’da 2016 yılında Espiye ilçesinde terör örgütü PKK’nın Karadeniz yapılanmasına yönelik operasyonlar kapsamında yapılan operasyonda ele geçirilen sığınakla ilgili şok edici bir gerçek ortaya çıktı.

Karadeniz'de PKK- FETÖ bağlantısı ortaya çıktı!

PKK’lı teröristler tarafından kullanılan ve jandarma ile polisin ortak operasyonu sonucu ele geçirilen sığınakta Fethullahçı Terör Örgütü elebaşı Fethullah Gülen’in kitaplarının çıktığı öğrenildi. Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Giresun Gazeteciler Derneğinde düzenlediği basın toplantısında gündeme dair soruları cevapladı.


Geçtiğimiz yıl sağ olarak yakalanan bir teröristin yer göstermesi sonucu ortaya çıkan sığınakla alakalı olarak açıklamalarda bulunan Başsavcı Kaya, “İlimizde PKK terör örgütüne ilişkin bir sığına ele geçti. Burada da bu sözde örgüt elebaşı Fethullah Gülen’in kitapları çıktı” dedi.

2016 yılında ele geçirilen sığınakla ilgili yapılan operasyon sonucunda 4 kişi tutuklanmıştı. Tutuklananların arasında Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Erzincan 2. sıra milletvekili adayı Gülsüm Kaya dikkat çekmişti.
Başsavcı Kaya açıklamasının devamında, “İlimizde PKK terör örgütüne ilişkin bir sığınak ele geçti. Bir teröristi canlı olarak yakaladık yeri gösterdi ve buraları tespit ettik. Burada da bu sözde örgüt elebaşısı Fethullah Gülen’in kitapları çıktı. Bende PKK terör örgütü mensubuna sordum dedim ki, ‘ Sizin bu adamın kitaplarıyla ne işiniz var?’ O da dedi ki, ‘biz her şeyi okuruz’ bende karşılık olarak, ‘orada İncil yok, orda Zebur yok, orada Kur’anı Kerim yok her şeyi okuyorsunuz da bu terör örgütü elebaşının bağlantısını kuramadım’ ve yine ‘biz her şeyi okuruz’ dedi. Yani bu yapılanmaların birbirleri ile ilgileri var” şeklinde konuştu.

“FETÖ’den alınan Başkomiserin evinden PKK propagandası çıktı”
PKK - FETÖ ilişkileri hakkında konuşan Başsavcı Kaya, Giresun’da FETÖ’den gözaltına alınan bir Trafik Başkomiserinin evinde yapılan aramalarda PKK terör örgütünün propagandasına ilişkin görüntüler çıktığını belirterek, “Başkomiserin evinde yapılan aramada evinde elde edilen flaş bellek, hafıza kartından PKK terör örgütünün propagandasına ilişkin görüntüler çıktı. Mesleki amaçla siz bunu evinize götürüp şahsi eşyanıza yüklemezsiniz. Zaten bu şahıs trafik polisi. Bizi bekleyin ilginç tespitler olacak. Bu haklarında işlem yapılan bir kısım şüpheli ile ilgili daha biz el koyduğumuz materyallerin incelemesini bitiremedik. Hatta şunu diyeyim daha yüzde onunu bitire bildik. Bu incelemeler sırasında bu terör örgütlerinin bir birleri ile olan bağlantılarıyla ilişkin önemli deliller elde edeceğimizi düşünüyoruz ki böyle bir delil elde ettik” diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl Çaldağ Jandarma Karakoluna düzenlenen saldırıyla alakalı olarak Eski Jandarma Bölge Komutanı ve halen FETÖ’den tutuklu bulunan Mustafa Doğru, hakkında görevi ihlalden kamu davası açtığını ifade eden Başsavcı Kaya, “Ben iddiayı ortaya koyayım, delilleri tespit ettiğimiz bir husus var. Şuan yaklaşık bir ay oldu bir kamu davası açtım. Çaldağı Jandarma Karakoluna yapılan saldırı sırasında gerekli desteği, gerekli takviye kuvveti zamanında göndermediğinden ve bu şekilde görevini ihmal ettiğinden bahisle eski jandarma bölge komutanı Mustafa Doğru hakkında kamu davası açtım. Mustafa Doğru ile ilgili halen Fethullahçı Terör Örgütü üyesi olduğuna dairde bir şüphe var, bu yönüyle de soruşturma devam ediyor. Dosyası Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi ve yargılanması da orada yapılacak” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler