Karadeniz'de iki ilde orman yangını

Giresun ve Artvin'de orman yangınları yaşandı

Karadeniz'de iki ilde orman yangını

Giresun’un Görele ilçesinde ormanlık alanda çıkan ve fındık bahçelerine de sıçrayan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Edinilen bilgiye göre, Bahçelievler Mahallesi Hebilli mevkisinde ormanlık alanda akşam saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Evlere yakın bir mesafede çıkan yangına, Görele itfaiyesine bağlı ekipler olay yerine intikal ederek müdahale etti. Alevlerin fındık bahçelerine sirayet ettiği belirtilirken, söndürülen yangında yaklaşık 1 dönümlük arazinin küle döndüğü bildirildi. İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışmalarına devam ederken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Karadeniz'de iki ilde orman yangını

ARTVİN'DE DE YANGIN ÇIKTI

Artvin'in Arhavi ilçesinde akşam saatlerinde orman yangını çıktı. Yaklaşık 8 hektar çamlık alanda etkili olan yangını söndürmek için ekip çalışma başlattı.

Artvin’in Arhavi ilçesi Hacılar Mahallesi CİHA bölgesinde bulunan ormanlık alanda akşam saatlerinde bilinmeyen nedenle yangın meydana geldi. Yangını fark eden köylülerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda orman işçisi, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Büyük bir kısmı çamlıktan oluşan alanda başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle yaklaşık 8 hektarlık alana yayıldı. Yangını haber alır almaz olay yerine giden Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurtdoğlu, yangının akşam saatlerinde Hopa ilçesine sınır olan, Hacilar Mahallesi CİHA bölgesinde bulunan ormanlık alanda meydana geldiğini ifade etti. Çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü söyleyen Kurdoğlu, “Yangının büyümeden kontrol altına almaya çalışıyoruz. Umarım kısa sürede kontrol altına alınır” diye konuştu.

Karadeniz'de iki ilde orman yangını

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel