Karadeniz'de hamsi sezonu kapandı mı?

Türk karasularında hamsi avı sezonu büyük ölçüde kapandığı iddia edildi.ç

Karadeniz'de hamsi sezonu kapandı mı?

Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, Türk karasularında hamsi avı sezonunun büyük ölçüde sona erdiğini söyledi.

Arslan,1 Eylül'de başlayan av sezonunda palamuttan umduğunu bulamayan balıkçıların hamsiye yöneldiğini belirtti.

Yaklaşık üç ay bol miktarda hamsi avlandığını ifade eden Arslan, aralık ayı ortalarından itibaren ise balığın göç ederek komşu ülke karasularına geçtiğini kaydetti.

Arslan, Türk karasularında hamsi avı sezonunun büyük ölçüde sona erdiğini dile getirerek, Türk teknelerinin Gürcistan makamları ile 2,5 aylık avcılık sözleşmesi yaptıklarını ve bu ülke karasularında avlanan hamsilerin tezgahlarda yerini aldığını aktardı.

Şubat ayı sonuna kadar Gürcistan'da Türk teknelerinin hamsi avını sürdürecekleri yönünde beklentileri olduğunu belirten Arslan, "Gürcü hamsileri bugünlerde tezgahlarda yerini almış durumda. Tahminimiz ocak ve şubat aylarında bu ülkede hamsi avının süreceği yönünde. Bir süre daha tezgahlarda Gürcü hamsisini görülmeye devam edecek." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel