Hayatını kurtaran mühendis ile buluştu

Girdiği gölde kaybolan bulunduktan sonra öldü diye üstü örtülen çocuk ile onu yaptığı kalp masajı ile hayata döndüren Mühendis bir araya geldi.

Hayatını kurtaran mühendis ile buluştu

Giresun'un Bulancak ilçesinde girdiği gölde kaybolan ve çıkartıldığında öldü sanılıp üstü dahi örtülen Vedat Bektaş ile onu kalp masajıyla hayata döndüren mühendis Reyhan Kösedağ bir araya geldi. 


Giresun’un Bulancak ilçesinin Karagöl Yaylası'nda bir hafta önce göle giren ve boğulma tehlikesi geçirerek çıkartıldığında öldü diye üzeri örtülen 13 yaşındaki Vedat Bektaş'ı bölgede bulunan bir mühendisin suni teneffüsü kurtarmıştı. Bektaş ambulans ile kaldırıldığı Özel Giresun Ada Hastanesi'nde uygulanan 2 günlük hipotermi tedavisi sonucu uyutularak beyninde kalıcı hasar oluşması önlenmişti. Hastaneden hafta sonu taburcu olan Bektaş, 
ile kendisine suni teneffüs yaparak yeniden hayata döndüren DSİ 226. Şube Müdürlüğü personeli Reyhan Kösedağ, geçtiğimiz gün buluştu. Bektaş ailesine geçmiş olsun dileğinde bulunan Reyhan Kösedağ, o anları anlattı. 

Kovanlık Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Vedat Bektaş’ı yarı baygın olarak sudan çıkarıldığını kaydeden Kösedağ "Yaklaşık 10 dakika suyun içerisinde kalmış. Yuttuğu suyu boşaltmaya çalıştılar ancak Vedat Bektaş’ın nabzının atmadığını ve nefes almadığını fark edince müdahaleyi bıraktılar. Bu sırada kalp masajı yapmaya karar verdik ve kalp masajı ile suni teneffüs ile Bektaş'ı sağlığına kavuşturduk" dedi. 

Vedat Bektaş’ı evinde ziyaret eden DSİ 226. Şube Müdürlüğü personeli Reyhan Kösedağ, Bektaş ailesine "geçmiş olsun" dileklerini ileterek, sağlık durumu hakkında ailesinden bilgi aldı.

Hayatını kurtaran mühendis ile buluştu

Hayatını kurtaran mühendis ile buluştu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler