Giresun’da yayla şenliği

Giresun’un Dereli ilçesinin Kümbet Yaylası’nda geleneksel 27. Uluslararası Kümbet Kültür ve Sanat Festivali yapıldı.

Giresun’da yayla şenliği

Kümbet yaylasının Aymaç mevkiinde dün gece milletvekilleri Cemal Öztürk, Hasan Turan, Sabri Öztürk ve Bülent Bektaşoğlu tarafından şenlik ateşinin yakılmasıyla başlayan 27. Uluslararası Kümbet Kültür ve Sanat Festivali gündüz devam etti.

Kümbet Yaylası’nın Aymaç Çayırı’nda yapılan festivale Vali Harun Sarıfakıoğulları, AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, CHP Milletvekili Bülent Bektaşoğlu ve daire amirlerinin yanı sıra binlerce vatandaş katıldı.

Festivalde konuşan Vali Harun Sarıfakıoğulları, 15 Temmuz şehit ve gazileri sayesinde bu şenliklerin birlik beraberlik içerisinde yapıldığını söyledi. Sarıfakıoğulları, “Bugün burada bir arada bulunup, şenliği gönül hoşluğuyla, huzur içerisinde yapıyorsak bunu 15 Temmuz şehit ve gazilerine borçluyuz. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifa diliyorum. Bana da Giresun’da 3 hafta önce verilen bu görevi yerine getirebilmek adına mahalle mahalle, köy köy dolaşıyorum. Bizlere bu görevi verenleri mahcup etmemek adına Giresun’da ben çaresizim diyen her bir insanımıza ulaşmak adına alın terimi akıtmaya, kendimi onlara vakfetmeye hazırım. Bizler sizlerin hizmetkarıyız. Bizler hükmetmek adına değil, sizlere hizmet yapmak adına adımlar atmak için buradayız. Yeter ki bir olalım birlik olalım” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından şenliğe katılmasa da şenliğe katkılarından dolayı Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı Şenlik Ağası seçildi. Şenlik yerel ve mahalli sanatçıların konserleriyle devam etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler