Giresun'da tartışma yaratan çeşme

Hayırseverin yaptırdığı çeşmenin motifleri tartışma konusu oldu.

Giresun'da tartışma yaratan çeşme

Giresun'un Görele ilçesinde bir hayırsever tarafından yaptırılan çeşme motiflerinin haç işaretine benzetiliyor gerekçesiyle sosyal medyada eleştiri konusu oldu.

Sosyal medyadaki eleştirileri dikkate alan Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, çeşme motiflerinde düzenleme yaptırıldığını açıkladı. 

Konuyla ilgili bilgi veren Görele Belediye Başkanı Tolga Erener “Halkımız ne istiyorsa biz onu yapıyoruz. İlçemizi halkımızla birlikte ortak akılla yönetiyoruz. İlçemiz Sayfiye Mahallesinde hayırsever vatandaşımız tarafından yaptırılan çeşmelerde haç işareti bulunduğu söylemi ile bir sosyal paylaşım zinciri oluşturulmuştur. Söz konusu çeşmelerde esasında haç işareti bulunmadığı, aynısı olan ve ilçemizin Hürriyet Mahallesine yapılan tekli çeşmeden de anlaşılmaktadır. Ancak yan yana dört çeşme bir araya gelince bu görüntü meydana gelmiştir. Dün sabah ise art niyet olmasa bile bu görüntünün yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermemesi için gerekli düzenleme yapılmıştır. Ancak gördüğümüz kadarıyla hala bu olayı kaşımak isteyenler var. Onlara önerim hayır sahiplerinin şevklerini kırmamaları ve gerçek bir müslümanın yapması gerektiği gibi kişileri zan altında bırakmamalarıdır” ifadelerini kullandı. 

Giresun'da tartışma yaratan çeşme

Giresun'da tartışma yaratan çeşme

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
25 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler