Giresun'da korsan davulculara tepki

 Ramazan ayı ile birlikte davulcular arasındaki rekabet de kızıştı. Giresun'da bir grup davulcu, korsan davulculara karşı davul çalarak yürüyüş gerçekleştirdi. 

Giresun'da korsan davulculara tepki
Giresun’da davulcular, Ramazan'da sahurda davul çalma yasağının kalmasıyla birlikte korsan davulcularla mücadele başlattı. Giresun Belediyesi'nin geçmiş yıllarda uyguladığı Ramazan davulcusu yasağını kaldırmasıyla sahur vaktinde davul sesleri duyulmaya başlandı. Ancak bu sefer de korsan davulcu sorunu baş gösterdi. Bu durumdan şikayetçi olan izinli Ramazan davulcuları çareyi eylem yapmakta buldu.

Giresun’un her mahallesinde ayrı ayrı görevli Ramazan davulcuları bir araya gelerek Gazi Caddesi'nden Atatürk Meydanı'na kadar ellerinde “Emek hırsızlarına, paranı kaptırma”, "Akşam pide alınır/ Teravihler kılınır/ Sahura kalkmak için/ Her gün davul çalınır” dövizleriyle davul çalarak yürüyüş yaptı.

Burada davulcular adına açıklama yapan Ali Önal “Geçmiş yıllarda belediye kararıyla Ramazan davulu yasaktı ve biz bu yasağa saygı duyarak uyduk. Bu Ramazan'da ise bu yasak kaldırıldı ve bizler de sahurda davul çalma görevimizi yapıyoruz. Bizler Giresun davulcularıyız ancak bazı korsan davulculara karşı vatandaşlarımız bizleri tanısın diye ve korsan davulculara karşı vatandaşların dikkatli olmaları için böyle bir yürüyüş gerçekleştirdik” dedi. Davulcuların eylemi Giresun Karşılaması oyunu ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel