Giresun'da 'Gaziler Günü' kutlandı

Giresun'da 19 Eylül Gaziler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Giresun'da 'Gaziler Günü' kutlandı

Giresun'da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Görele, Doğankent ve Yağlıdere ilçelerinde tören gerçekleştirildi. 

Görele'de Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Törene, Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, Belediye Başkan Vekili Ömer Öztürk, İlçe Emniyet Müdürü Zekeriya Baran, siyasi partilerin ilçe başkanları, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tören, okunan şiirlerin ardından sona erdi.

Doğankent 

Doğankent ilçesindeki tören, Hükümet Konağı bahçesindeki Atatürk Anıtı'na Tirebolu Kaymakamı ve Doğankent Kaymakam vekili Salih Yüce ile gazilerin çelenk sunmasıyla başladı. 

Kaymakam Yüce, burada yaptığı konuşmada, gazilere minnet, saygı ve şükran arz ederek, "Gazilerimize ne kadar hizmet etsek azdır. Onlar bizim bugünleri görmemize vesile oldular. Gazilerimize Allah'tan sağlık, sıhhat diliyorum. Şehitlerimize ise Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

Törene Belediye Başkanı Haşim Birol Tekin, Doğankent İlçe Jandarma Komutan Vekili Astsubay Başçavuş Kemal Bodur, Doğankent Emniyet Amiri Nurşani İlter, Tirebolu Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Hakan Baştürk, Tirebolu İlçe Jandarma Komutanı Astsubay Başçavuş Hamdi Yıldız, daire amirleri, gazi ve yakınları katıldı. 

Yağlıdere

Yağlıdere ilçesindeki törende Hükümet Konağı bahçesindeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. 

Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Selim Aktaş, törende yaptığı konuşmada, gaziliğin milletin gönlünde büyük bir yere sahip olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Gazilik milletin gönlünde bütün unvanların önüne geçer. Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu gazidir. Cumhuriyetimizin kurucusu gazidir. İlk Meclisimiz gazidir. Bu vatan için kim canını ortaya koymuşsa, kim 'gaza niyetiyle' ayağa kalkmışsa, makamların en yücesine, bu milletin gönlüne yer etmiştir. Vatanı uğruna ölümü göze almış Kahraman Türk ordusu, aynı zamanda dünya barışını korumak için görev almıştır." dedi.

Espiye Kaymakamı ve Yağlıdere Kaymakam Vekili Dede Musa Baştürk, Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu, gaziler ve şehit yakınları ile vatandaşlar katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel