Giresun'da besi hayvanları küpelendi

Giresun Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Angın, 2018'in ilk 6 aylık döneminde 31 bin büyük ve küçükbaş hayvanın küpelenerek Hayvan Bilgi Sistemine (HAYBİS) kayıt edildiğini bildirdi. 

Giresun'da besi hayvanları küpelendi

Angın, yaptığı açıklamada, 0-3 aylık 24 bin 624 baş sığır cinsi, 0-6 aylık 6 bin 521 baş koyun-keçi türü olmak üzere toplam 31 bin 145 hayvanın küpelendiğini ve elektronik ortamda HAYBİS'e kaydedildiğini belirtti. 

Küpeleme çalışmalarının, aşılama kampanyaları ile eş zamanlı olarak yürütüldüğüne işaret eden Angın, "Sonbahar dönemi şap aşılama kampanyasına kadar yetiştiricilerimizin il ve ilçe müdürlüklerimize telefon veya sözlü müracaatta bulunmasına istinaden talepler toplulaştırılarak süresi içerisinde karşılanmaktadır." dedi.

Angın, hayvanların süresi içinde küpelenerek kayıt altına alınması ve hayvancılık işletmelerinin güncellenmesi yetiştiricilerin sorumluluğunda olduğu uyarısında da bulunarak, şunları kaydetti:

"Ölüm-kesim ve alım-satım gibi bildirimleri 7 günlük süre zarfında yapmayan yetiştiricilerimiz cezalı duruma düşmektedirler. Ayrıca küpesiz hayvanların yurt içinde nakli, satışı, mezbahalarda kestirilmesi yasak olup, sahipleri hayvancılık desteklerinden de faydalanamamaktadır. Bu kapsamda; 0-3 aylık yaştaki sığır cinsi ve 0-6 aylık yaştaki koyun-keçi türü hayvanlarını küpelemek isteyen yetiştiricilerimizin il/ilçe müdürlüklerimize müracaatta bulunması gerekmektedir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel