Fırtına sonrası tezgahlar şenlendi

Fırtına sonrası balıkçıların denize açılması ile tezgahlar şenlendi.

Fırtına sonrası tezgahlar şenlendi

Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, Karadeniz'deki fırtına sonrası balıkçıların tekrar avlanmaya başlamasının tezgahlardaki balık miktarını artırdığını bildirdi.
 

Arslan, yaklaşık üç gündür fırtına nedeniyle küçük ve büyük teknelerin çoğunun denize açılmadığını belirtti.

Denize açılan bazı büyük teknelerin ise istenilen düzeyde avcılık yapamadığını söyleyen Arslan, bu durumun tezgahlara ve tüketiciye olumsuz yansıdığını aktardı.

Arslan, hava şartlarının normale döndüğünü kaydederek, "Karadeniz'deki fırtına sonrası balıkçılar tekrar avlanmaya başladı ve tezgahlardaki balık miktarı arttı. Fırtına nedeniyle 15 liraya kadar yükselen hamsi fiyatı bugün 10 liradan satışa sunuluyor." dedi.

Hamsinin yanında istavrit, mezgit ve zargana türlerinin de tezgahlarda yer aldığını dile getiren Arslan, "Az miktarda da olsa bu çeşitler var. Palamut için ise aynı şeyi söylemek mümkün değil. Tezgahların çoğunda palamudu göremiyoruz, zaten fırtınada neredeyse hiç avlanmadı. Önümüzdeki günlerde palamudun akıbeti belli olacaktır." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel