Fındıklarını kaptırdılar nöbete başladı!

Giresun'da emanete fındık alan tüccarın ortadan kaybolmasıyla mağduriyet yaşayan üreticiler şikayette bulunmalarının ardından dükkan önünde bekleyişlerini sürdürüyorlar

Fındıklarını kaptırdılar nöbete başladı!

Giresun’un Görele ilçesinde emanete fındık alan tüccarın ortadan kaybolmasıyla mağduriyet yaşayan üreticiler şikayette bulunmalarının ardından dükkan önünde bekleyişlerini sürdürüyor.

Giresun’un Görele ilçesinde, kendileri gibi yaklaşık 300’e yakın üreticinin emanete verdikleri fındık paralarının alamadıklarını ileri süren Halil Çalık, bunun bilinçli bir dolandırıcılık olduğunu iddia etti. Çalık yaptığı açıklamada, “Aylardır fındık paralarımızı almak için gidip geliyoruz. Kiminin borcu var kiminin çocuk okutma derdi var. Herkes emanete verdiği fındığın parasını bu zor günlerde kullanmak için bekliyordu. Aralık ayında ödeme yapılacaktı, biraz zaman istendi Ocak ayına ertelendi. Ocak ayı bitti bir baktık ki dükkan kapatılmış emanete fındık alan tüccar B.S.E. ortalarda yok. Hepimiz mağduruz, çaresiz durumdayız” dedi.

Fındık parasıyla 5 tane yetim torununa baktığını anlatan Emriye Cındık ise “Kendim böbrek hastasıyım devamlı tedavi görüyorum. Bakmak zorunda olduğum da beş tane yetim torunum var. Hepimiz fındık parasına güveniyorduk. Başka bir kuruş gelirimizde yok. Her gün buraya gelip gidiyorum ne dükkanı açan var ne de bir açıklama yapan var” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel