Fındık fiyatlarına türkülü tepki

Karadenizli sanatçı tepkiyi böyle dile getirdi

Fındık fiyatlarına türkülü tepki
Giresunlu kemençe sanatçısı Hayati Daştan, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından açıklanan fiyatlara kemençe eşliğinde bestelediği türküyle tepki gösterdi.

Kemençe sanatçısı Hayati Daştan bölgenin önemli geçim kaynağı olan fındıkta açıklanan fiyatın azlığından yakındı, fındık üreticisinin de memnuiyetsizliğini dile getirmek için türkü besteledi. Fındık bahçesine giren ve sırtına fındık çuvalı taşıyan kemençe sanatçısı Daştan bestesini elindeki kemençesiyle seslendirdi. Daştan fındık fiyatlarına dikkat çekmek için seslendirdiği türkü sırasında çekilen video görüntülerini de daha sonra sosyal medyada hesabından paylaştı.

“Sesimizi Duyun Bak Eziyetine Fındıkçının...” başlığıyla sosyal medyada paylaşılan görüntüler kısa süre binlerce kişi tarafından paylaşım ve beğeni rekoru kırdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler