Bulancak'da Tiyatro günleri başladı

Giresun’un Bulancak ilçesinde 18. Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri başladı

Bulancak'da Tiyatro günleri başladı
Giresun’un Bulancak ilçesinde 18. Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri başladı. Etkinlik kapsamında birçok ilin yanı sıra uluslararası tiyatro grupları da ilçede oyunlarını sergileyecek. Tiyatro Günleri'nin bu yıl ki onur konukları ise ünlü tiyatro oyuncuları Ferdi Akanur ve Ali İhsan Bozdemir oldu.
Bulancak Sanat Tiyatrosu'nun 30. yılında 18. Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri'ni değerlendiren ve oyunlar hakkında bilgi veren yönetmen Hakan Alkan, “30. yılımızda 18. Uluslararası Mürsel Gülmez Tiyatro günlerini başlatıyoruz. Her yıl yaptığımız gibi misafir sanatçılarımızla açılış programımız var.

Her yıl seyirci sayısını katlayarak götüren bir festivale sahibiz. Bölge 18’ncisini uluslararası boyutta yapan nadir festivallerden biriyiz. Tiyatromuz bu yıl sadece burada ki takdirlerin yanı sıra Ulusal bir ödül olan, ‘Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri’nde Jüri özel ödülünü aldı. Yoğun ve hızlı bir sezon geçiriyoruz” dedi.
Tiyatronun kurucusu ve Karadeniz Tiyatrolar Birliği (KATİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Mustafa Yılmaz ise “İyi ki 1987 yılında hep beraber kurduğumuz Bulancak Sanat Tiyatrosu bugüne kadar birçok arkadaşın verdiği emekle geldi. Sevgili Mürsel’in adı bu tiyatroda, bu kentte, sokakta ve afişte her yerde bizimle beraber.
 
 Onun anısını yaşatmak, tiyatroyu yaşatmak bizim bir borcumuz. Bulancak Sanat Tiyatrosu bir kişinin değildir, topluma mal olmuş bir tiyatrodur. 30 yıl önce yanan bir ışık hala devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Tiyatro günlerinin onur konuğu olarak Bulancak ilçesine gelen ünlü Tiyatrocu Ferdi Akanur ise Anadolu’da böyle bir tiyatronun 30 yıldır perde açmasının çok önemli olduğunu belirterek “Anadolu’nun böyle güzide bir kasabasında tiyatronun 30 yıldır perde açması, hiç kolay bir iş değil hele Türkiye’de. Bu sene 18.'si yapılan Mürsel Gülmez Festivali'ne da katılmaktan onur duyduk” derken, tiyatrocu Ali İhsan Bozdemir ise son 4 yıldır İstanbul dışında tiyatro yaptığını ifade ederek “Bulancak Tiyatrosu'nu ben yendi duymadım daha evvelinden duydum. Çok önemli bir isim yaptı ki hatta geçenlerde Sadri Alışık ödülüne aldılar, bu çok güzel bir şey. İllerde, ilçelerde tiyatro yapmak çok önemli bir şey” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler