İhsan Öksüz

İhsan Öksüz

Gerekli olan skordu!

Trabzonspor belki iyi oynamadı ama, yeteneklerinin ve teknik direktörün dokunuşları ile gitmekte olan bir maçı çevirdi. Bu skor Trabzonspor adına Monaco maçı öncesi büyük moral kazandıracaktır şüphesiz.

Trabzonspor adına önemli olan kazanırken yanlışları ve hataları görmek de bir çıkış yolu olabilir. Çünkü, çoklarının kabul ettiği gibi Trabzonspor kazanıyor ama çok zorlanıyor. Sürekli geri düşüyor. Bunu telafi etmek için harcanan efor takımı yıpratıyor. Bana göre asla bahane olmaması gereken Avrupa Kupa maçları da eklenince kulübün yolu da uzuyor.

Gelelim dünkü maça… Trabzonspor sahaya 4-3-3 gibi çıktı. Oyun başladıktan sonra dizilişin pek önemi yok ama kağıt üzerinde öyle göründü. Zaten oyun başladıktan sonra savunma hariç kimin nerede oynadığının pek önemi de kalmıyor.

Dedik ya takım çok değişti. Şampiyon takımın birçok oyuncusu ya transfer ya da sakatlık nedeni ile yok. Alınanlar yetenekliler ama yine de henüz tam olarak takım futbolu oynandığını söylemek zor. Böyle olunca iş yıldızların yeteneklerine kalıyor. Hele de maçın hemen başında net bir gol fırsatını kaçırıp sonrasında da kalesinde Uğurcan’ın bir anlık dalgınlık ve hatası ile golü de yiyince işler daha da çatallaşıyor.

Trabzonspor çok dirençli bir takım bulacağını biliyordu karşısında… Nitekim öyle de oldu. Ama buna rağmen Trabzonspor ilk yarıda rakibinden daha çok net pozisyon buldu.

Hele ikinci yarıda ise maçın hemen başında Kayserispor, bir hava topu denemesi dışında Trabzonspor kalesinde etkin olamadı. Sadece uzatmalarda tesadüfen atılan bir şutun yan direkten dönmesi var o kadar… Bunun dışında Trabzonspor önce beraberlik sonra da kazanmak için tüm riskleri alıp orta alanı boşaltması ile rakip üzerine daha çok gitti. Yine net pozisyonlar buldu. Ama ilginç olanı Trabzonspor attığı iki golü de akan oyunla değil de bireysel çabalarla yakaladı.  

Sonradan oyuna giren oyuncuların katkısı küçümsenmeyecek kadar büyüktü.

Kaleci Uğurcan, maçta bir tek hata yaptı ve o da golle sonuçlandı. Eğer takım puan yitirse idi çok fazla eleştiri alacağı muhakkaktı. Maxı Gomez ve Trezeguet çok net pozisyonları değerlendiremediler. Sonradan oyuna dahil olan Umut Bozok kilidi açan oyuncu oldu.

Sonuç olarak Trabzonspor kazandı ve önemli eksiklerin olduğu bir dönemde ne olursa olsun zirvede yer alacağını gösterdi. Şimdi önemli olan Edin Vişca, Dorukhan gibi oyuncuların düzelip takım katılmaları… Djaniny ve  Gbambi’nin sakatlıkları ise pek önemli değil. Trabzonspor tüm oyuncularının katılımı ile ancak Dünya Kupası maçlarından sonra belki bir nebze daha iyi olabilir. Bekleyeceğiz.

Trabzonspor için şimdi lig bitti ve perşembe günkü FC Monaco maçı var. Önemli olan bu maçtan da puanla dönmek olacak.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.