Genelkurmay'dan cevap geldi

Başbakanlık, Genelkurmay tarafından iç güvenlik harekatına ilişkin Bakanlar Kuruluna verilen brifingin içeriği ile ilgili basında yer alan iddialaea cevap geldi. Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamada, bazı gazetelerde Genelkurmay Başkanlığı'nın

Genelkurmay'dan cevap geldi
Başbakanlık, Genelkurmay tarafından iç güvenlik harekatına ilişkin Bakanlar Kuruluna verilen brifingin içeriği ile ilgili basında yer alan iddialaea cevap geldi.

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamada, bazı gazetelerde Genelkurmay Başkanlığı'nın Bakanlar Kurulu'na verdiği brifinge ilişkin ''asılsız bazı haberlerin'' yayımlandığı belirtilerek, ''Söz konusu haberlerde yer alan bilgiler gerçeği yansıtmadığı gibi doğruluğu hiçbir şekilde soruşturulmamış olup, tümüyle dayanaktan yoksundur'' denildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Genelkurmay Başkanlığı tarafından iç güvenlik harekatına ilişkin Bakanlar Kuruluna verilen brifingin içeriği ile ilgili sorulara cevap verdi.

Çelik, ''Spesifik olarak, 'Şu konuyu şöyle çözelim' gibi bir tespit veya öneri olmadı. Genelde bölgede yaşanan sorunlar, sosyoekonomik sorunlar, masaya yatırıldı'' dedi.

Çelik, Mesleki Yeterlilik Kurumu'nun Dedeman Oteli'ndeki genel kuruluna gelişinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bakan Çelik, bir gazetecinin, ''Genelkurmay Başkanlığı tarafından Bakanlar Kurulu'na verilen brifingde, 'Doğu ve güneydoğuda imam olmayan camilere imam atanması' ve 'Kürtçe yayının artırılması' gibi öneriler oldu mu?'' sorusu üzerine şunları söyledi:

''Bunları hangi kaynaktan alıyorsunuz bilemiyorum. Türkiye uzun yıllardır terör sorunuyla karşı karşıya. Terörün bertaraf edilmesi ile ilgili, Genelkurmay Başkanlığımızın, dolayısıyla güvenlik güçlerimizin yapmış olduğu çalışmalar ortaya kondu. Bundan sonra da devletin bütün kuruluşlarının el birliğiyle bu sorunun üstesinden nasıl gelebileceği ile ilgili geniş çaplı bir değerlendirme yapıldı. Burada spesifik olarak, 'Şu konuyu şöyle çözelim' gibi bir tespit veya öneri olmadı. Genelde bölgede yaşanan sorunlar, sosyoekonomik sorunlar, masaya yatırıldı. Çünkü olayın bir de sosyoekonomik boyutu var. O boyutta değerlendirildi. Yoksa spesifik olarak bahsedilen konular olmadı. Bunlar doğru intikal etmiş değil. Doğru kaynaktan bilgi almamışsınız.''



Başbakanlık Basın Merkezi açıklamasında, şunlar kaydedildi:

''Bugünkü Sabah, Zaman ve Yeni Şafak gazetelerinde 27 Ekim 2008 tarihli Bakanlar Kurulu toplantısının içeriği konusunda aynı kaynaktan üretildiği izlenimi veren asılsız bazı haberler yayınlanmıştır.

Söz konusu haberlerde yer alan bilgiler gerçeği yansıtmadığı gibi doğrulduğu hiçbir şekilde soruşturulmamış olup, tümüyle dayanaktan yoksundur.

Manipülasyona yönelik bu tür haberlere itibar edilmemesi hususunu basın mensuplarımızın ve kamuoyumuzun dikkatine sunuyoruz.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem