Trabzonsporlu eski futbolcu Rodallega'nın da bulunduğu davada karar açıklandı

Trabzonspor'un eski futbolcusu Hugo Rodallega'nın da aralarında bulunduğu futbolcuların dolandırılması davasında karar belli oldu.

Trabzonsporlu eski futbolcu Rodallega'nın da bulunduğu davada karar açıklandı

Aralarında Trabzonspor'un eski futbolcusu Hugo Rodallega'nın da bulunduğu Türkiye’de çeşitli takımlarda oynayan futbolcular, Deivson Rogerio Da Silva (Bobo), Silvestre Manuel Goncalves Varela, Luis Francisco Grando, Marvin Renato Emnes ve Manuel Modunda Da Costa Trindade'nin savcılığa başvurarak dolandırıldıklarını iddia etmişti.

Suç duyurusunun ardından aralarında menajerler Değer Okşar, Fatih İlek ve İskender Çam ile 2 posta memuru hakkında, “kamu kurum ve kuruluşlarının aracı olarak kullanılması suretiyle nitelikli dolandırıcılık” ve “görevi kötüye kullanma” suçlarından dava açılmıştı. İstanbul 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugün yapılan duruşmasında tutuksuz sanıklar ve avukatları hazır bulundu.

“BEN OYUNCUNUN DEĞERİNİ ARTTIRDIM”

Duruşmada esasa ilişkin son savunmasını yapan sanık Değer Okşar, “Ben Hugo Rodallega’nın Trabzonspor ile görüşmesine yardımcı olmadım. Ben Galatasaray ile görüşmesine vesile oldum. Galatasaray’ın yöneticileriyle konuştum. Basında haber olmasını sağlayarak oyuncunun değerini arttırdım. Menajeri ile sürekli irtibat halindeydim. Rodallega’dan alacağımı alamadığım için de icra takibi başlattım. Borcunu ödememek için gerçek dışı iddialar ortaya atmaktadır” dedi.

“RODALLEGA’YA 150 MİLYON LİRA KAZANDIRDIM”

Sanık Yalçın Fatih İlek ise futbolcuların avukatlarını suçlayarak, “Soruşturma savcısını kandırarak, baskı kurarak hakkımda tutuklama kararı çıkarılmasına sebep oldular. Beni 100 kere telefonla arayan Rodellega’yı beni hiç tanımamış gibi savcıyı kandırdılar. Ben 155 gün cezaevinde yattım. Hugo Redellega’ya 150 milyon lira kazandırdım. Bunu hiçbiri inkar edemiyor” dedi.

“ASIL MAĞDUR BENİM”

Sanık İskender Çam, “Futbolcuların hala bizi neden suçladıklarını bildiğini sanmıyorum” dedi. Asıl mağdurun kendisi olduğunu söyleyen Çam, “Bu adamlara milyon Euro paralar kazandırdım ama internete adımı yazınca dolandırıcı oluyorum. Asıl mağdur benim beraatimi talep ediyorum” dedi.

Alınan beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme menajer sanık Değer Okşar’ı, “nitelikli dolandırıcılığa teşebbüs” suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası ve 11 bin lira para cezasına çarptırdı. Mahkeme diğer sanıkların ise tüm suçlardan beraatlerine karar verdi. (Milliyet)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler