Recep Ergenç

Recep Ergenç

Trabzon Tazelenme Üniversitesi

Tazelenme Üniversitelerinin çıkardığı değere inanan bir grup insan (mutlulukla ifade edebilirim ki ben de bu gruba dahilim) Trabzon'da bir tazelenme üniversitesi kurulması için harekete geçtiler. 

Trabzon Üniversitesine, tazelenme üniversitesi kurması için rektör Prof Dr Emin Aşıkkutlu’dan başlayarak lobi çalşmalarını başlattılar. TRU Rektörü Aşıkkutlu ilk ziyaretimizde olumlu bulduğunu açıkça ortaya koydu. İkici ziyaretimizde ise önlerinden engellerden bahsetti, fiziki alan bulunması, maddi koşulların sağlanması, akademik kadronun ikna edilmesi gibi zorluklardan bahsetti.  

Ziyareti gerçekleştiren ekipte yer alan Kemal Ulusoy, yer için başlandıçta 300 metrekerelik dairesini ücret tahsis edeceği belirtince fiziki alan konusunu şimdilik kenara koyduk. Hocalar için yapılanmanın başında Rektör Aşıkkutlu aynı zamanda tazelenme üniversitesinin de rektörü olarak düşünülüyor, yardımcıları Prof Dr. Fatih Bektaş ve Doç Dr. Salih Akyıldız hazır şimdiden. Sıra eğitim kadrosuna gelince ekibin bu işe gönüllü olacak ekip üyelerinin olduğu, aşabileceğimiz görüldü.

TRU Rektörü Prof. Dr. Emin Asikkutlu evet dedi.  Süreci takip ediyorum. Amaç kimseye muhtaç olmadan yeni şeyler öğrenmek olarak özetlenebilir.  Hem öğrenirken bildiklerimizi gençlere anlatmak da bizi hayata daha çok bağlayacağı kesindir.  Onaylandığı zaman kayıt yapıp üniversiteli olacağız, yenileneceğiz.  

Dersler neler olacak ?

60 yaş ve üstü insanların kayıt olacağı tazelenme üniversitesinde sağlıklı yaşam için temel becerileri hatırlama ve öğrenme dersleri olacak. 

Tamamen ücretsiz verilecek dersler gönüllülük esasına göre olacak; tasarım ve güzel sanatlar, biyorözerans uygulamaları, hijyen, gastronomi ve sanat eğitimleri diye uzuyor liste. 

Diploma değil ama bir sertifika elbette olacak. 

Ama daha da önemlisi deneyim sahibi insanların iyi örnekleri katılımcılarla ve gençlerle paylaşmaları olacak.

Tazelenme üniversitesi Ankara'nın doğusundan taa Japonya'ya kadar bu coğrafyada ilk tazelenme üniversitesi olacak. TRU, YÖK'ten onay alırsa bir ilke de imza atmış olacak .

Başlangıç olarak dört beş sınıfla başlanacak.

TRU'nun Trabzon ile buluşması adına da büyük ve önemli bir adım olacak.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR