Paşinyan istifa etti!

Ermenistan Başbakanı Paşinyan istifa etti!

Paşinyan istifa etti!

rmenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Facebook sayfası üzerinden yaptığı açıklamada, "Bugün başbakanlık görevimden istifa ediyorum" dedi. Ülke yasalarına göre, Paşinyan'ın bu kararı kabine üyelerinin de istifa etmesini gerektiriyor.

Paşinyan, başbakanlık görevlerini geçici olarak sürdüreceğini belirtti. Ermenistan, Azerbaycan ile Dağlık Karabağ'da yaşanan çatışmaların ardından siyasi tansiyonun yüksek kaldığı bir dönemden geçiyor. Bu çerçevede, Paşinyan daha önce nisan ayında istifa edeceğini, ancak bunun iktidardan çekilme amacı taşımadığını, erken seçimlerin yolunu açmak için bir adım olduğunu açıklamıştı.

25 Şubat'ta, Genelkurmay Başkanı Gasparyan ve bir grup üst düzey komutan, Paşinyan'a istifa çağrısında bulunmuş ve bu durum ülkede bir muhtıra olarak değerlendirilmişti. Paşinyan, bu istifa çağrılarını "darbe girişimi" olarak nitelendirerek Genelkurmay Başkanı Gasparyan'ı görevden almış, ancak Cumhurbaşkanı Sarkisyan Gasparyan'ın görevden alınmasını onaylamayı reddederek kararı Anayasa Mahkemesine göndermişti.

10 Mart'ta Paşinyan, Genelkurmay Başkanlığına eski Genelkurmay Başkanı Korgeneral Artak Davtyan'ı önermiş, fakat Cumhurbaşkanı Sarkisyan bu atamayı kabul etmeyerek kararı Paşinyan'a geri göndermişti. Paşinyan, geri gönderilen bu kararı kabul etmeyerek, kararın Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kalmasını sağladı.

Bu gelişmeler, Ermenistan'da 20 Haziran'da erken seçime gidilmesine yol açacak bir siyasi sürecin işaretleri olarak görülüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem