MSB'de celp ve sevklere ilişkin duyuru

MSB'de celp ve sevk duyurusu yayınladı.

MSB'de celp ve sevklere ilişkin duyuru

Haber61 – Haber Servisi – Milli Savunma Bakanlığı Celp ve sevklere ilişkin duyuru yaptı.

Bakanlığın yayınladığı duyuruda şu ifadelere yer verildi;

“1. Nisan Mayıs Haziran 2020 celp/sevk dönemlerinde sevke tabi yükümlülerin seçim ve sınıflandırma sonuçları 28 Mayıs 2020'de e-Devlet üzerinden duyurulacak, sınıflandırılanlar tekrar sınıflandırılmayacaktır.

2. Yedek subay/astsubay adayları ile erbaş/erlerin (bedelli dâhil) sevk tarihleri aşağıdaki tablodadır.

3. Yükümlüler;

a. Sevk tarihlerinin dört gün öncesinden itibaren e-Devlet'ten "Kovid-19" anketini dolduracaklar,

b. Anket sonrasında yönlendirildikleri sağlık kuruluşlarında “Kovid-19 "testlerini yaptıracaklar,

c. Test sonucu pozitif çıkanların veya temaslı listesinde yer alanların askere sevkleri tedavileri süresince ertelenecek

ç. Test sonucu Kovid-19 tanısı ve şüphesi bulunmayanlar sevk belgelerini e-Devlet'ten alabilecek,

d. Sevk belgesini alanlar birliğine katılıncaya kadar Kovid-19 kapsamında Devlet kurumları tarafından duyurulan tüm tedbirlere uyacaklar, asker eğlencesi, uğurlaması vb. faaliyetleri icra etmeyecekler.

e. Sağlık kuruluşlarında gerekli testleri yaptırmayanlar askere sevk edilmeyecek ve haklarında bakaya işlemi yapılacaktır.

f. Kovid-19 salgını nedeniyle; bulaşma riskini ortadan kaldırmak ve teması en aza indirmek maksadıyla sevk sürecindeki tüm işlemler e-Devlet'ten yapılacak, zorunlu durumlar dışında askerlik Şubelerinde işlem yapılmayacaktır.

4. 2020'de bedelli askerlik yapacak yükümlülerden;

a. 11 Nisan 2020 celbinde sevki yapılmayanların yeni birlikleri 28 Mayıs 2020'de e-Devlet'ten duyurulacak ve 29 Haziran 2020'de sevkleri yapılacaktır.

b. 20 Haziran 2020 ve daha sonraki dönemlerde silahaltına alınacakların işlemleri daha önce planlanan tarih ve birliklerinde devam edecektir.

5. Yol ve iaşe parası, e-Devlet'ten sevk belgesini alanların Adrese Dayalı Nüfus kayıt Sisteminde bulunan adresi ile eğitim birliği; askerlik şubesi başkanlığından sevk belgesini alanlar ise sevk belgesini aldığı askerlik şubesi başkanlığı ile eğitim birliği arası esas alınarak verilecektir. Yükümlüler kendilerine yapılan ödemeleri kimlik belgeleri ile PTT şubelerinden veya PTT kartı ile Ptt Matiklerden alabileceklerdir.

6. Yükümlülerin sevk belgeleri seyahat izin belgesi olarak kabul edilecektir.

7. Yurt dışındaki yükümlülerden sevke tabi olanların, karantina süresini göz önünde bulundurarak sevk belgelerinin alınacağı tarihlerinden en az 14 gün önce yurt içine giriş yapmaları gerekmektedir.

8. Sevk belgesini almayanlar ile aldığı halde sevk edildiği sınıf okulu/eğitim merkezlerine katılmayanlar bakaya işlemine tabi tutulacaktır.

9. 7179 sayılı Askeralma Kanunu'nun 27'nci maddesi gereğince bu duyuru yükümlülere tebliğ mahiyetindedir.

10. Yükümlüler bu duyuru metnine https://asal.msb.gov.tr internet adresinden ve TRT teleteksten ulaşabilirler.”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem