MİT'ten operasyon! 6 terörist etkisiz hale getirildi

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirdiği operasyonlar neticesinde Hakurk'ta 4, Metina'da 2 olmak üzere 6 terör örgütü PKK/KCK mensubu etkisiz hale getirildi.

MİT'ten operasyon! 6 terörist etkisiz hale getirildi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) nefes kesen operasyonlarına devam ediyor. Irak'ın kuzeyinde de teröristlere göz açtırmayan ve nokta operasyonlar ile terör örgütünün sözde üst düzey yöneticilerini etkisiz hale getiren MİT, bir operasyon daha gerçekleştirdi. MİT tarafından kuzey Irak'ta gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda, Hakurk'ta 4, Metina'da 2 olmak üzere 6 PKK/KCK mensubunu etkisiz hale getirildi.

MİT, 7 AYDA 21 TERÖRİSTİ ETKİSİZ HALE GETİRDİ

MİT, son dönemde yurt dışı operasyonlarıyla özellikle terör örgütü PKK'ya büyük darbe indirdi. Türkiye'de barış ve huzur ortamını bozmaya çalışan örgütün pek çok üst düzey yöneticisi, nokta operasyonlarla etkisiz hale getirildi. 2022 yılında ocak ve temmuz ayları arasında 7 aylık dönemde 20 büyük operasyonda 8'i sağ olmak üzere 21 terörist etkisiz hale getirildi.

ÖRGÜTÜN SUİKASTÇISI SAĞ ELE GEÇİRİLMİŞTİ

Operasyonlarla ağır darbeler alan terör örgütü PKK'nın son olarak Mahmur, Kerkük, Süleymaniye sözde saha genel sorumlusu olarak görevlendirilen 'Ahmet Rubar' kod adlı Mehmet Erdoğan, 21 Mayıs'ta düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirilmişti. Yine MİT'in Suriye'de yürüttüğü operasyonda, PKK/KCK-PYD/YPG'nin sözde suikastçısı, 'Rojda' kod adlı Dilbirin Kaçar, yakalanarak Türkiye'ye getirilmişti. Teröristin, Ocak 2018'deki Zeytin Dalı Harekatı ve Ekim 2019'daki Barış Pınar Harekatı sırasında örgüt bünyesinde 'suikastçı' olarak yer aldığı belirtilmişti. Dilbirin Kaçar'ın, son olarak Türkiye'nin olası harekatına karşı Kobani bölgesine takviye güç olarak gönderilen timin sözde komutanlığını yaptığı da ortaya çıkmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem