Meral Akşener: "Siyasette durduğumuz yerler farklı ama Fikir birliğine sahibiz"

İYİ Parti lideri Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu.

Meral Akşener: "Siyasette durduğumuz yerler farklı ama Fikir birliğine sahibiz"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayan Akşener, "Bugün saraylarda oturup milletin gerçeklerinden bihaber gezenlere karşı çıkıyorsak bunu 102 yıl önce Ulus'ta yeniden alevlenen demokrasi öykümüze borçluyuz. Bağımsızlığın temeli olan 23 Nisan içimizdeki tüm burukluklara rağmen çocuklarımızla kutladık. Atatürk'ü kıskananlar yine orta yerinden çatladı" dedi.

Akşener sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün milli birliğimiz AK Parti iktidarıyla gün be gün zayıflatılıyor, insanlarımız kutuplaştırılıyor. Sınırları eleğe, memleketi de hendeğe çevirerek milletimizin kendi vatanında yabancı hissetmesi amaçlanıyor. Vatan topraklarımız parsel parsel satılıyor. İktidar, iktidarda kalabilmek için Anadolu'yu rehin ediyor. Büyük Türk milleti, bugün kronikleşmiş bir devlet krizinin içindeyiz. Öfkemizi de umutlarımızı da milli devletimizi de yeniden tesis etmek, demokrasiyi tam ve kamil olarak sağlamak için kullanmak mecburiyetindeyiz.

"FİKİR BİRLİĞİNE SAHİBİZ"

6 siyasi parti olarak buluşmamızın ortak noktası budur. Siyasette durduğumuz yerler farklı, gündem karşısında aldığımız tavırlar farklı. Ama tüm farklılıklarımıza rağmen ortak görüşlerimiz var. Mesela güçlendirilmiş parlamenter sistemin esasları için fikir birliğine sahibiz. Siyasi ahlak yasası çıkarılması için fikir birliğine sahibiz. Merkez Bankası'nın bağımsızlığı konusunda fikir birliğine sahibiz. Demokrasinin işletilmesi, kuvvetler ayrılığının tesisi için fikir birliğine sahibiz."

İYİ Parti lideri Akşener, "23 Nisan'ın çocuk bayramı olarak kullanılması Atatürk'ün çocuklara verdiği değerden kaynaklanır. Milletçe çocuklarımıza değer vermemizle mümkündür" derken, "Çocuk ülkemizin geleceğidir. Atatürk o yıllarda çocuklarımızın ne kadar önemli ve değerli olduğunu gördüğünde Meclisimizin kuruluş gününü çocuklara armağan etmiştir. 'Bugünün çocuğunu yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir' demiştir. Bugün Gazi'nin 1920'lerde ortaya koyduğu vizyonun neresindeyiz" diye sordu.

TÜİK verilerini sıralayan Akşener, "1921 yılında Çocuk Esirgeme Kurumu'nu kurarak yetim çocuklarımıza kol kanat geren o kapsayıcı devlet anlayışının o kadar uzağındayız. Bugün aramızda Çocuk Esirgeme Kurumu'nu ortaya çıkaran o anlayışın temsilcisi var" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler