Jandarmada FETÖ operasyonu! 53 gözaltı

FETÖ'nün Jandarma mahrem yapılanmasına yönelik soruşturmada 53 gözaltı kararı

Jandarmada FETÖ operasyonu! 53 gözaltı

nkara Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Jandarma Genel Komutanlığı içerisinde faaliyet gösterdiği öne sürülen ve aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 53 şahıs hakkında gözaltı emri verdi. Bu kişilerin, örgüte ait sivil imamlarla sabit hatlar üzerinden iletişim kurdukları iddiasıyla ilgili soruşturma başlatıldı. Gözaltı kararı verilenler arasında 19'u aktif görevde, 32'si görevden alınmış ve 2'si emekli olmak üzere toplamda 53 şüpheli bulunuyor.

Operasyonlar kapsamında, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nin koordinasyonunda 33 ilde eş zamanlı düzenlenen baskınlarda, şu ana kadar 33 kişi gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin yakalanması için operasyonlar devam etmektedir.

Aynı zamanda, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ'nün hakim ve savcıları hedef alan 'çalışma evleri'ne ilişkin yürütülen bir diğer soruşturmada 12 kişi hakkında daha gözaltı kararı çıkarıldı. Bu operasyonlar İstanbul başta olmak üzere Gaziantep, Denizli, Samsun, Ordu, Burdur, İzmir, Kırıkkale ve Ankara'da gerçekleştirildi ve çoğunluğu avukat olan 10 şüpheli yakalandı.

Çanakkale'de ise FETÖ'nün adliye yapılanmasına yönelik bir soruşturma kapsamında, zabıt katibi, yazı işleri müdürü ve infaz koruma memurları dahil olmak üzere 15 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Güvenlik güçleri tarafından farklı adliye ve ceza infaz kurumlarında görev yapan şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi ve bazı şüphelilerin gözaltına alındığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem