Film gibi kurtarma sahnesi! Emniyet Müdürü bıçaklı saldırganın üzerine atladı!

Emniyet müdürünün, Şişli'de rehin alınan hemşireyi kurtarma anı kamerada.

Film gibi kurtarma sahnesi! Emniyet Müdürü bıçaklı saldırganın üzerine atladı!

İstanbul Şişli'de özel bir cerrahi tıp merkezine gelerek hemşireyi rehin aldıktan sonra polis ekipleri tarafından etkisiz hale getirilerek gözaltına alınan saldırgan adliyeye sevk edildi.

Olaya ilişkin detaylar ortaya çıkarken, Şişli İlçe Emniyet Müdürü Özay Kayhan'ın hemşireyi kurtardığı o anlar kameraya yansıdı.

Şişli Merkez Mahallesi Abide-i Hürriyet Caddesi üzerinde geçen gün saat 15.30 sıralarında özel bir cerrahi tıp merkezinde meydana gelen olayda, R.K.(30) bıçakla tıp merkezine girmiş ve montun altında sakladığı ekmek bıçağıyla burada çalışan hemşire H.C.'yi rehin almıştı. İhbar üzerine olay yerine gelen Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çevrede güvenlik önlemi aldıktan sonra saldırganı ikna etme çalışmalarına başlamıştı.

Film gibi kurtarma sahnesi! Emniyet Müdürü bıçaklı saldırganın üzerine atladı!

POLİS SALDIRGANIN BOŞLUĞUNDAN YARARLANDI

Şahsın ikna olmaması üzerine ise, saldırganın bir anlık boşluğundan yararlanan Şişli polisi, R. K.'yı etkisiz hale getirerek hemşireyi kurtarmış ve saldırganı da gözaltına almıştı. Olayın ardından emniyete götürülen R.K.'nın burada ifadesi alındı. Şahıs daha sonra "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma", "kasten öldürmeye teşebbüs" ve "kasten yaralama" suçlarından adliyeye sevk edildi. Saldırganın emniyette "yaralama", "tehdit" ve "kadına karşı şiddet" suçlarından çok sayıda kaydı olduğu da öğrenildi.

OLAYIN DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan, olayın gerçekleştiren şahsın ifadesinde ilginç detaylar ortaya çıktı. Saldırgan R.K., hemşire H.C.'nin ablası Ş.D. ile yaklaşık 3 yıl önce görüşmeye başladıklarını ve evlenmek için kaçtıktan sonra kadının evli olduğunu öğrendiğini söyledi.

ALTIN VE PARA VERDİĞİNİ İDDİA ETTİ

R.K. bu süreçte Ş.D.'ye altın ve para verdiğini iddia etti. Kadının evli olduğunu öğrendikten sonra ayrıldıklarını aktaran R.K., Ş.D.'nin altın ve paraları geri vermediğini öne sürdü. R.K., bu nedenle ailesi ile arasının bozulduğunu belirtti. Saldırganın Ş.D.'ye ulaşamaması üzerine ise H.C.'yi rehin aldığı ortaya çıktı.

EMNİYET MÜDÜRÜNDEN HAYAT KURTARAN MÜDAHALE

Olay yerine gelen Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler R.K.'yı ikna etmeye çalıştı. O sırada Şişli İlçe Emniyet Müdürü Özay Kayhan saldırganın boşluğundan yararlandı ve yaptığı hamle ile hemşirenin hayatını kurtardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler