DEAŞ'a yönelik operasyonda 5 gözaltı

DEAŞ'a yönelik düzenlenen operasyonda 5 şüpheli gözaltına alındı.

DEAŞ'a yönelik operasyonda 5 gözaltı

İçişleri Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre, terör örgütü DEAŞ'a finansal destek sağladığı belirlenen şüphelilere yönelik geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildi. Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığının koordinasyonunda, Balıkesir başta olmak üzere Adana, Ankara, İstanbul, Konya ve Şanlıurfa'da eş zamanlı düzenlenen baskınlarda toplam 19 şüphelinin yakalanması hedeflendi. Yürütülen operasyonlar neticesinde, aranan şüphelilerden 16'sı gözaltına alındı. Şüphelilere ait adreslerde yapılan aramalarda ise yasak yayınlar ve çeşitli dijital materyallerin ele geçirildiği açıklandı. Kalan 3 şüpheliyi yakalama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Ayrıca Ankara'da, yılbaşı öncesinde eylem planladığı tespit edilen DEAŞ üyelerine yönelik bir başka operasyon daha düzenlendi. İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin ortak çalışması sonucu, terör örgütünün çatışma bölgeleri olan Irak ve Suriye'de faaliyet gösterdiği ya da bu bölgelerle irtibatlı olduğu belirlenen 5 kişi gözaltına alındı. Bu şüphelilerin, terör örgütü mensuplarına maddi destek sağladıkları ve sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptıkları iddia ediliyor.

İki operasyonun da, terör örgütü DEAŞ'ın finans kaynaklarını kurutmaya ve örgütün eylem planlarını engellemeye yönelik önemli adımlar olduğu vurgulanıyor. İçişleri Bakanlığı, terörle mücadelede kararlılıkla devam edileceğini belirtirken, şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğünü duyurdu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler