Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon'da! Önce projeleri açıkladı sonra muhalefete yüklendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon'da açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon'da! Önce projeleri açıkladı sonra muhalefete yüklendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Trabzon'da Toplu Açılış törenine katıldı.

Erdoğan, 15 Temmuz Meydanı'nda düzenlenen "Kaşüstü Kavşağı Alt Geçit Köprüsü, Araklı Özgen Mahallesi Beşikdüzü ve Yomra Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 931 Konut-78 Dükkan-1 Ticaret Merkezi, Katı Atık Bertaraf ve Enerji Üretim Tesisi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni"ne katıldı. Erdoğan, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Fatih Sultan Mehmet Han'ın ebedi vatan kıldığı Trabzon'da vatandaşlarla kucaklaşmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon'da  - Canlı Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi;

Gençlik ve sporda yapımı tamamlanan Akyazı Yavuz Selim Stadı'nın birinci etap tribününün, Şenol Güneş Stadı içindeki 1500 kişilik betonarme tribün ve futbol sahalarının, çeşitli ilçelerimizdeki spor salonları ve sahaların, gençlik merkezlerinin, her biri 500 kişi kapasiteli 3 ayrı öğrenci yurdunun resmi açılışlarını bugün gerçekleştiriyoruz. TOKi tarafından şehrimize kazandırılan Tabakhane sosyal donatı alanları altyapısı ve çevre düzenlemesinin, Yomra'daki 511 konut, 24 iş yeri ve ticaret merkeziyle altyapı ve çevre düzenlemelerinin, Beşikdüzü Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamındaki 142 konut ve 51 iş yerinin, Araklı'daki 278 konut, ticaret merkezi, altyapı ve çevre düzenlemelerinin, eski Avni Aker Stadı yerine yapılan Ortahisar Millet Bahçesi ile altyapı ve çevre düzenlemelerinin, Vakfıkebir Millet Bahçesi'nin, Pazarkapı Balık Hali binası ile altyapı ve çevre düzenlemelerinin resmi açılışlarını bugün yapıyoruz.

Çevre bakanlığının desteklediği yap işlet devret modeliyle kuruluna 450 milyonluk yatırım olan katı atık tesisini resmen açıyoruz. Ulaştırma’da 443 milyon liralık yatırımla inşa edilen Yomra alt geçidini resmen hizmete alıyoruz. DSİ Of ilçe merkezindeki dereleri ıslah etti, Ağasar’da çalışmalar tamamlandı. Sizin gibi milletimi olduktan sonra dünya ile de mücadelemizi sürdürürüz. İlçelerimize kaymakamlık emniyet jandarma öğretmen evi hizmet binaları yapıldı. İçişleri ve Kültür turizm bakanlıkları tarafından yapılan bu yatırımları da resmen hizmet alıyoruz
Vali bey öyle not almakla olmaz, yaylaları rahatlat. Am a yaylalara betonarme evler yapmayacaksınız.

Trabzon büyükşehir belediyesi çok katlı otopark yaptı, yalıncak plajını düzenledi, şehrimize 6  tane turizm tesisi kazandırdı, millet bahçesine buz pateni pisti kurdu. Büyükşehir belediesinin bu ve diğer yatırımlarının resmi yatırımlarını da bugün yapıyoruz. Yeni otogar, sahil düzenlemeleri, kenstsel dönüşüm gibi bir çok çalışması daha var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon'da! Önce projeleri açıkladı sonra muhalefete yüklendi

Ortahisar belediyesi de Pazarkapı mahlallesi dönüşümü, ilçe genelinde 7 adet ulaşım ve altyapı prrojesini bitirdi. 

Bakanlıklarımız kurumlarımız ve belediyelerimiz vasıtasıyla kazandırdığımız projelerin hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye’yi 20 yılda cumhuriyet tarihi boyunca yapılanın 5-10 katı eser kazandırdık. 

CHP kiminle yan yana terör örgütü ile. PKK terör örgütü onun meclisteki uzantısı da malum. Bunlarla kol kola yürüyenlere benim milletim oy verir mi.  Teröristlerin inlerine girdik mi girdik. İnşallah tek terörist kalmayana kadar devam edeceğiz. PKK’nın siyasi uzantısını yönetime sokmaya kalktılar. Bunu belediyede yaptılar. Binlercesini belediyeye soktular. Bay Kemal, söz vermişti insanların ekmekleriyle oynanmayacak diye. Göreve gelince kendilerinden görmedikleri herkesi kapı önüne koydu. Ülkelerini her fırsatta yabancılara şikayet ettiler. Yarın ülkenin başına geçseler yine aynısını yapacaklar, Batı’dan talimat alacaklar. Bunların ülkeye şehirlere hizmet etmeye dertleri yok. Bunların sözleri değil hayatları da yalan. Bir kadın vardı ya televizyona çıkıp “Yalan söyleyince çok büyük söyleyeceksin” diyen. Şimdi nerede cezaevinde. Bay Kemal de bu yalanları bunlardan öğrendi.  Geçen akşam yine çıkmış benim programım var saat 22.00’de aynı saatte kendi özelinden açıklama yapıyor. Müteahhit firmalara 5’li çete diyor. Biz bunlara çok daha yüksekten para veriyormuşuz. Bir belge gösteriyor altında imzam varmış. Ben imza atmam yalanını ortaya koydu. Hemşeriniz Adil beye dedim çık bunlara cevap ver. Çıktı ertesi akşam buna güzel bir ders verdi. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Bununki yatsıya kadar bile yanmadı. Adil bey işini biliyordu, Bay Kemal ise cambaz. Benim hemşerilerim buna izin vermeyecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon'da  - Canlı Yayın

Açtığım davaların hepsini kazanıyorum çünkü yalan konuşuyorlar. Türkiye siyasetinde CHP Genel başkanı ve yöneticilerinin sergilediği omurgasızlığın benzerini bulamazsınız. Türkiye’yi her alanda geliştirdik ama muhalefeti geliştiremedik. 20 yıldır hep kendimizle yarıştık.
Normal bir ülkede muhalefetin yapması gereken şudur; biz eğitimi bu seviyeye getirdik onların daha fazlasını istemesi gerekirdi, ama onlara kalsa eğitim kurumlarının çoğuna kilit vururlardır. Biz sağlık altyapısını şehir hastaneleriyle aşısıyla birçok ülkenin önüne geçtik onlara bakıyorsunuz yaptığımız şehir hastanelerinin yolunu bile yapmaktan acizler.  

Verdikleri söz var. Şanlıurfa’da belediyeyi bize verin biz elektriği bedava vereceğiz. Ben de diyorum ki Muğla belediyesi sizde ver bakalım elektriği bedava.  Yahu yalan söyleme dürüst ol. Senin elinden tutan mı var. Elektriğin şarteli kimde merkezi yönetimde bizde.  Adam bunu bile bilmiyor bu denli cahil. Hayata geçirdiğimiz projelerin finansman kaynağını hala anlayamadılar.  Biz ülkemizi sanayide önemli bir alternatif haline getirirken onlar daha fazlasını istemeliydi. Ancak onlar kriz yaratmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Allah epeyce bir zamandır ülkeyi ve milleti bunların eline bırakmadı. İnşallah da bırakmayacak.

Biz 2023 hedeflerimizi 10 yıl önce açıkladık. Bu çerçevede çalıştık. Bizden sonraki nesillere 2053 vizyonlarını gündeme getirdik. Bugüne kadar siz CHP veya diğerlerinden ülkenin gelişmesi, milletin refahının artması için herhangi bir vizyon proje duydunuz mu? Duyamazsınız çünkü onların böyle bir derdi yok. Tutturdular Z kuşağı Y kuşağı. Biz de diyoruz ki Teknofest kuşağı. Bizim Sürmeneli İHA’yı SİHA’yı yaptı mı yaptı. Onlara biçilen vizyon 2023 hedeflerini engellemek. O nedenle çok çalışmalıyız.

Geçmişte ülkemizin düşürülmek istendiği durumlara düşürülmesine izin vermeyeceğiz. Kafaları başka yerde olanlardan bize yarar gelmez. 

Açılışını yaptığımız proje ve hizmetlerin Trabzon’a hayırlı olmasını diliyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon'da  - Canlı Yayın

BAKAN SOYLU KONUŞTU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Allah'a hamdolsun 20 yıldır Türkiye'yi yöneten Sayın Cumhurbaşkanımız gelişmelere, gelişimlere, devrimlere bu aziz milletle beraber imza atmıştır." dedi.

Bakan Soylu, Trabzon'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki Türkiye'de, dün Giresun'da olduğu gibi bugün de Trabzon'da yapılan hizmetlerin açılışında birlikte olduklarını söyledi.

"Uçsuz bucaksız bir tablo var burada. Bu 20 yıl boyunca bu ülkenin yüzünü yere eğdirmeyen, bu milletin yüzünü yere eğdirmeyen, ecdadımızın bize bıraktıklarının yüzünü yere eğdirmeyen, etrafımızdaki coğrafyanın umudu olan Recep Tayyip Erdoğan sevgisi…" ifadesini kullanan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Allah'a hamdolsun 20 yıldır Türkiye'yi yöneten Sayın Cumhurbaşkanımız gelişmelere, gelişimlere, devrimlere bu aziz milletle beraber imza atmıştır. Allah'a hamdolsun sadece içerdeki gelişmeler değil, Doğu Akdeniz, Libya, Kıbrıs Kapalı Maraş ve hepimizin içerisinde ukde olan Karabağ'da, bütün dünyaya 'Biz haksızlıklara meydan okuyoruz, biz artık eski Türkiye değiliz, biz bütün dünyaya hakkı anlatan bir Türkiye'yiz.' diyen… Bunu siz sağladınız, bunu sizler gerçekleştirdiniz. Milletin adamına da AK Parti'ye de Cumhur İttifakı'na da sahip çıkan bir irade ortaya koydunuz. Buradan Trabzon meydanındaki bu birlikteliğinizin haykırdığı şudur, dünyaya meydan okuyorsunuz, 'Topunuz gelin.' diyorsunuz."

Bakan Soylu, sadece İHA'lar, ATAK helikopterleri, yerli mühimmatlar değil, 20 yıldır stratejik bir akılla Türkiye'yi yöneten Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, dünyanın arkasında olduğu terör örgütlerine bu coğrafyada haddini bildiren ve 'Bizimle uğraşmayın.' diyen bir anlayışı ortaya koyduğunu kaydederek şöyle konuştu:

"Şimdi hedefimiz şudur; birileri diyor ki 'Bu horonu bırakın.' Tayyip Erdoğan bu horonu bırakır mı? Millet Tayyip Erdoğan'ı bırakır mı? Ey Trabzon, 2023 yılında cumhurbaşkanlığı seçiminde bunlara dersini verecek misiniz? Büyükelçilere, dış dünya ülkelerine dersini verecek misiniz? 'PKK'yı, PYD'yi Suriye'den, Irak'tan silmeyelim.' diye tezkereye 'Hayır.' diyenlere dersini verecek misiniz? Bize mühimmat vermeyenlere, 'Sizi terörle mücadelede yalnız bırakıyoruz.' diyenlere dersini verecek misiniz? Otomobiliyle uçağıyla bütün dünyaya meydan okuyan Türkiyesiyle bunlara Trabzon dersini verecek, dersini verecek, dersini verecek."

Çalıştıklarını, gayret gösterdiklerini dile getiren Soylu, "Emrinize amadeyiz. Allah bizi size mahcup etmesin inşallah. Trabzon'un yapacak çok işi var, Türkiye'nin yapacak çok işi var, milletimizin yapacak çok işi var, Cumhur İttifakı'nın yapacak çok işi var, Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacak çok işi var." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon'da! Önce projeleri açıkladı sonra muhalefete yüklendi

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KONUŞTU

Bugün Trabzon için çok müstesna, çok özel bir gün.

Toplam 2,3 milyar liralık 276 eser ve hizmetin açılışını gerçekleştiriyoruz.

Bu eserleri, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle hizmete almaktan ayrıca büyük bir menuniyet ve kıvanç duyuyoruz. Allah mübarek eylesin.

Hizmete alacağımız yeni yollar, köprülü kavşaklar, alt ve üst geçitler, çevre altyapı tesisleri, okullar, yurtlar, gençlik merkezleri, sağlık tesisleri, içme suyu ve kanalizasyon tesisleri, kamu binaları ve spor tesisleri şehrimize, ülkemize ve insanımıza refah ve mutluluk getirsin inşallah.

Biz de ecdadın binbir zorluklarla bizlere emanet ettiği kadim şehrimizi, Trabzon’u her alanda daha da geliştirmek ve kalkındırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. 

Göreve başladığımız günden itibaren, şehrimizin 18 ilçesi ve 708 mahallesinin meselelerinin çözümü için yoğun bir mesai harcıyoruz.

Gururla ve iddiayla bir kez daha ifade etmek isterim ki Trabzon tarihinde bu kadar çok yerel projenin ve yatırımın aynı anda başlatıldığı bir başka belediye dönemi bulmak çok mümkün değildir.

Ganita’dan, Beşirli’ye ve oradan da Akçaabat’a kadar yepyeni bir sahil düzenlemesi için biliyorsunuz yatırımlarımız hızla devam ediyor. Yalıncak sahil düzenlemesi bitti ve çok beğenildi. Ganita-Faroz çok daha muhteşem bir proje.

Seçimlere kadar tamamıyla yenilenmiş, kentsel dönüşümü tamamlanmış bir çömlekçi mahallesi için TOKİ başkanlığımızla beraber ciddi mesafe aldık.

Ulaşım meselesinin çözümü için yeni yollar, tüneller, viyadükler, otoparklar yapıyoruz. Şehrimize yakışan yeni otogar inşaatımız devam ediyor. Çok uzun bir süredir konuşulan dolmuş dönüşümünü gerçekleştirdik, Ulaşım Master Planı neredeyse tamamlandı.

Kırsal ve kentsel alanlarımızdaki yol, içmesuyu, kanalizasyon ve katı atık bertaraf meselelerinin çözümü için projeler ürettik, yatırımlar yaptık. Şalpazarı, Beşikdüzü’nden, Akçaabat’a; Arsin Santa’dan Sürmene-Araklı’ya; Of ve Hayrat’a kadar…

Ortahisar’da Trabzon tarihinin en kapsamlı altyapı çalışması halen devam ediyor. Şehrin adeta altını üstüne getirdik. Sizleri biraz yorduk, hakkınızı helal edin.  Ancak 2023 yılı sonunda tamamlandığında bu şehrin en az 50-60 yıl bir daha altyapı sorunu olmayacak. Proje kapsamında şu ana kadar Ortahisar’da 565 km’lik içmesuyu hattının 220 km’sini yeniledik.  30 km kanalizasyon, 28 km yağmursuyu hattı, 180 km fiberoptik hat ve 12 km doğalgaz gerçekleştirdik. 

Altyapıdan sonra şimdi üstyapıyı da yeniliyoruz. İşte Uzunsokak, Maraş, Kunduracılar, Cumhuriyet ve Gazipaşa caddeleri, Beşirli, Kalkınma mahallelerinde yaptığımız yeni cadde düzenlemeleri…

Şehrimizin güzelliğine güzellik katacak yeni millet bahçeleri, meydanlar, ışıklandırmalar, sokak sağlıklaştırmaları ve cadde düzenlemeleri üzerinde duruyoruz. Meydan’dan sonra şimdi sıra Uzunsokak ve Maraş caddesinde….

Avrasya Pazarı, Bilim Merkezi ve Kuyumcu Kent yatırımlarıyla Pazarkapı’da selatin camimizin etrafını yepyeni bir yaşam alanı olarak seçimlere kadar şehrimizin istifadesine sunuyoruz.

Engelsiz yaşam akademisi, engelli araç atölyesi ve engelsiz taksi gibi hizmetlerimizle engelli kardeşlerimize;

Kadın yaşam ve istihdam merkezi gibi projelerimizle kadınlarımıza;

Millet kıraathaneleri, sporda performans ve yetenek merkezi, üniversite hazırlık kursları projelerimizle de gençlerimize pozitif ayrımcılık yapıyoruz ve gönül belediyeciliğinin en güzel örneklerini sergiliyoruz.

Tensip ve talimatlarınızla yapılan bütün bu eserler için, size minnettarız, şükranlarımızı sunuyoruz.

Daha nice eserlerin açılışını yine hep birlikte yapmayı yüce Allahtan niyaz ediyor, yeni yatırımların, Trabzon’umuza uğurlu ve kademli olması temennisiyle hepinize tekraren içten saygılarımı sunuyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon'da  - Canlı Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon'da  - Canlı Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon'da  - Canlı Yayın

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem