Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç Başbakanı ve Finlandiya Cumhurbaşkanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç Başbakanı ve Finlandiya Cumhurbaşkanı ile ayrı telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç Başbakanı ve Finlandiya Cumhurbaşkanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO çıkışının yankıları sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün İsveç Başbakanı Andersson ve Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö ile ayrı telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.

Görüşmelerde ikili ülke ilişkileri ve NATO'ya üyelik başvuruları ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ardından NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'le telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İsveç Başbakanı arasındaki kritik telefon görüşmesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç'in PKK ve örgütün Suriye ile Irak'taki uzantıları bakımından Türkiye'nin kaygılarını paylaşan somut adımlar atmasını beklediklerini belirttiği ifade edildi.

FİNLANDİYA CUMHURBAŞKANI'NA 'TERÖR ÖRGÜTLERİNİ GÖRMEZDEN GELMEYİN' MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç Başbakanı ile görüşmesinden kısa süre sonra Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğanın Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö ile yaptığı telefon görüşmesinde de iki ülke ilişkileri ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik başvurusu ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO içinde bir müttefik açısından tehdit oluşturan terör örgütlerini görmezden gelen bir anlayışın dostluk ve ittifak ruhuyla bağdaşmayacağını belirtti.

STOLTENBERG İLE GÖRÜŞME

Finlandiya Cumhurbaşkanı ve İsveç Başbakanı ile görüşmeler sonraısnda Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşme gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'le yaptığı telefon görüşmesinde, İsveç ve Finlandiya'nın NATOya üyelik başvurusu ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsveç ve Finlandiya’nın Türkiye ile dayanışma içinde olacaklarını açıkça göstermedikleri sürece NATO üyeliklerine müspet yaklaşmayacaklarını belirtti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: KİMSE KUSURA BAKMASIN EVET DİYEMEYİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Cuma çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı.

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine karşı olmasına ilişkin soruyu da yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Hollanda Başbakanı'yla geniş bir görüşme yaptım. Yarın İngiltere ve Finlandiya'nın görüşme talepleri var, onlarla görüşeceğiz. Stoltenberg ile görüşmemiz olacak. Aramızdaki telefon diplomasisini kesmemek adına yapmaya devam edeceğiz. Her şeyden önce bu terör örgütlerinin belgeleri, bilgileri bizde olduğuna göre, NATO'nun teröre karşı hassasiyetlerini biliyorsak, NATO'nun güvenlik örgütü olduğunu biliyorsak, NATO'ya terör örgütünün alınmasına evet diyemeyiz. İsveç için de Finlandiya için de söylüyorum. AB üyesi ülkelerin birçoğu kendi parlamentolarında konuşma yaptırıyorlar, yer veriyorlar, silah-mühimmat temini yapıyorlar. Biz bunları biliyoruz. Kimse kusura bakmasın bu terör örgütlerinin NATO'ya girmesine evet diyemeyiz" demişti.

FİNLANDİYA "SAKİN KALMAK ÖNEMLİ" DEMİŞTİ

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin ise Türkiye'nin Finlandiya'nın NATO üyeliğine karşı çıkışının diyalog yoluyla çözülebileceğini inandığını söylemişti.

İtalyan Corriere della Sera'ya konuşan Marin, "Bu aşamada sakin kalmanın, Türkiye ve diğer tüm üye ülkelerle görüşmelerde bulunmanın, soruları yanıtlamanın ve yanlış anlamaları düzeltmenin önemli olduğunu düşünüyorum." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler