Cora'dan KTÜ açıklaması! "Marka değerine değer kattı"

Milletvekili Cora, Araştırma Üniversitesi olan KTÜ ile ilgili konuştu.

Cora'dan KTÜ açıklaması! "Marka değerine değer kattı"

Kültürel ve bilimsel geleneği, yetiştirdiği on binlerce mezunu, donanımlı altyapısı, bünyesinde barındırdığı araştırma merkezleri ve alanında uzman akademisyenleri ile dev bir bilim merkezi olan Karadeniz Teknik Üniversitesi(KTÜ) bir süre önce Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yürütülen "Araştırma Odaklı Misyon Farklılaşması Programı" kapsamında araştırma üniversitesi olarak seçildi.

ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ SAYISI 23'E ÇIKTI

"Türkiye'nin yükseköğretimdeki saygın markası olan KTÜ'nün araştırma üniversiteleri arasında yer almasının gururunu yaşamaktayız." diyen AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, İlk kez 2017'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan araştırma üniversitelerinin her yıl YÖK tarafından çeşitli alanlardaki çalışmaları değerlendirilerek belirlendiğini ifade ederek, "Daha önce 11 olarak belirlenen araştırma üniversitesi sayısı 20 devlet, 3 vakıf üniversitesi olmak üzere 23'e çıkarılmıştır. Türkiye'nin öncelikli hedefleri ve alanları çerçevesinde; nitelikli bilgi üretmek, uluslararası çalışmaları ve iş birliklerini teşvik etmek, güçlendirmek, uluslararası alanda daha görünür kılmak ve doktoralı araştırmacı insan sayısını artırmak maksadıyla başlatılan Araştırma Odaklı Misyon Farklılaşması Programı'nda yapılan değerlendirmeler sonucunda üniversitemizin Araştırma Üniversitesi olarak seçilmesinde emeği geçen akademik ve idari personelimiz ile tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz." dedi.

ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTELERİNE BİRÇOK AYRICALIK SAĞLANIYOR

Araştırma üniversitesi etiketi alan üniversitelere, programa dahil edildikleri yıldan itibaren çeşitli destekler sağlandığını belirten Cora, sözlerine şu şekilde devam etti: 

"YÖK tarafından Program kapsamındaki üniversitelerimize öğretim elemanı kadro desteği, Milli Eğitim Bakanlığımız ile koordineli bir şekilde yürütülmekte olan 'MEB Yurt Dışı Lisansüstü Öğrenim Bursluluk Programı (YLSY)' aracılığıyla ilave kontenjan tahsisi, TÜBİTAK tarafından 'Mükemmeliyet Merkezi Destek Programı' kapsamında Araştırma ve Aday Araştırma Üniversiteleri önceliğinde çağrıya çıkılmış ve yine TÜBİTAK tarafından üniversitelerin araştırma performansına dayalı olarak belirlenen kurum hissesi oranlarında, Program kapsamındaki üniversitelerimize yönelik özel bir istisna tanımlanmıştır. Bu kapsamda bu üniversitelerimizin proje bütçelerine ek olarak kurum hissesinin en yüksek dilimi olan %50 oranında kurum hissesi verilmektedir. Ayrıca, Araştırma üniversitelerimizin performanslarına göre yapılan sıralamada ilk 5'te yer alan Araştırma Üniversitemizin ilgili yılın teknolojik araştırma sektörü ödeneklerinde Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından ilave artış yapılmıştır."

PERFORMANSA GÖRE 3 GRUBA AYRILIYOR

Cora, KTÜ'nün araştırma üniversitesi etiketini alarak marka değerine değer kattığını vurgulayarak YÖK'ün her yıl üniversitelerin yaptığı çalışmaları değerlendirdiğini söyledi.

Üniversitelerin performansına göre A1, A2 ve A3 olmak üzere 3 gruba ayrıldığını ifade eden Cora, "Bir lig gibi küme düşme ve yukarıya doğru çıkma söz konusu. Ancak üniversitemizin iyi çalışmalar yapacağına inanıyorum. Hem akademik olarak hem bilgi birikimi olarak KTÜ'nün böyle bir altyapısı var." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem