Başkan Cora, Romanya'ya mektup yazdı

“İsrail'e karşı hukuki ve siyasi tedbirler hayata geçirilmeli”

Başkan Cora, Romanya'ya mektup yazdı

Türkiye-Romanya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, İsrail'in Filistin'e yaptığı insanlık dışı saldırılara yönelik Romanya-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Nicolae Georgescu'ya mektup gönderdi.

Cora mektubunda, Filistin'e yapılan saldırıların yaşanan ateşkesten dolayı durmasından dolayı duydukları memnuniyeti ifade ederken, Türkiye olarak İsrail'e karşı uluslararası vicdanların sessiz kalmamasını, hukukî ve siyasî tedbirlerin hayata geçirilmesini beklediklerini ve İsrail'in hesap vermesi gerektiğini vurguladı.

Cora, şunları söyledi: 

"Üç semavî din için kutsiyet arz eden mekânları barındıran Kudüs'ün husumet, gözyaşı ve çatışmalarla değil hoşgörü, huzur ve barış ile anılması gerektiğini düşünüyor, geçmişte de gördüğümüz bu gibi acıların bir daha tekrarlamamasını can-ı gönülden temenni ediyoruz.

Adil ve kalıcı bir barış ortamının ivedilikle temin edilmesi için, İsrail'in iki devletli çözüm hâricinde bir ihtimâlin olmadığını ve güç kullanmak suretiyle Filistin halkının meşru hak ve taleplerini bastıramayacağını idrak etmesi gerektiği kanaatini taşıyoruz. İsrail'in saldırgan eylemlerinden dolayı uluslararası camiada sorumlu tutulmasını ve işlediği suçlardan dolayı hesap vermesini ve bu çerçevede, İsrail'e karşı tüm hukukî ve siyasî tedbirlerin hayata geçirilmesini bekliyoruz.

İsrail'in bu şiddet olaylarına karşı uluslararası toplumun sessiz kalmayıp, sivillere yönelik şiddeti kınamasının ve yaşanan acıları sona erdirmek için harekete geçmesinin ihmal edilemez bir sorumluluk olduğuna inanıyoruz.

Türkiye olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da dost ve kardeş Filistin halkının yanında olmaya, haklı davalarına kararlılıkla sahip çıkmaya ve kendilerini her şartta desteklemeye devam ederken, bölgede kalıcı huzur ve barışın hâkim kılınması için elimizden gelen her türlü gayreti göstermekten imtina etmeyeceğiz.

Türkiye-Romanya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı olarak şahsım ve grubum adına, ülkelerimiz arasındaki mevcut görüş birliği zemininde Zât-ı Alinizin ve grubunuzun da söz konusu insanî ve vicdanî meselede hakkâniyetli bir duruş sergileyeceğine, dünyanın bu bölgesindeki yangının sönmesine katkıda bulunacağına yürekten inanıyorum."

Başkan Cora, Romanya'ya mektup yazdı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem