Bakan açıkladı! TMO'nun fındık alım süresi uzatıldı

Bakan Pakdemirli "TMO'nun fındık alım süresini 30 Nisan 2021'e kadar uzattık" dedi.

Bakan açıkladı! TMO'nun fındık alım süresi uzatıldı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) fındık alım süresini 30 Nisan 2021'e kadar uzattıklarını bildirdi. 

Pakdemirli, Twitter hesabından TMO'nun fındık alım sürecine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Fındık üreticilerine müjdesi olduğunu bildiren Pakdemirli, "TMO'muzun fındık alım süresini 30 Nisan 2021 tarihine kadar uzattık. Üreticilerimizi hiç yalnız bırakmadık, bırakmıyoruz. Hem üreticimizin hem de ülkemizin kazanması için çalışıyoruz. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

ÜRETİCİYİ SEVİNDİRDİ

Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) fındık alım süresini 30 Nisan 2021'e kadar uzatması, üreticiler tarafından sevinçle karşılandı.  

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'ın fındık bölgesindeki oda başkanlarıyla toplantılar yaptığını, bu toplantılarda TMO'nun fındık alım süresinin uzatılması yönünde ortak talebin dile getirildiğini belirtti.

Bu talebin Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye iletildiğini aktaran Soydan, Bakan Pakdemirli'nin beklenen açıklamayı bugün yaptığını ifade etti.

Soydan, Bakan Pakdemirli'nin TMO'nun fındık alım süresini 30 Nisan 2021'e kadar uzattıklarını açıkladığını kaydederek, bu kararın mutluluk verici olduğunu söyledi. 

Fındık üreticilerini bu süreçte yalnız bırakmayan Bakan Pakdemirli, bölge milletvekilleri ve TZOB Genel Başkanı Bayraktar'a teşekkür eden Soydan, "Alınan bu kararla birlikte fındık sektöründe istikrarlı fiyat devam edecek. TMO ayrıca fındık sektöründeki önemli görevine devam edecek. Hayırlı olsun." dedi. 

Soydan, alınan bu kararla serbest piyasada düşen fiyatların yeniden artmasının beklendiğini de sözlerine ekledi.

FİYATIN AŞAĞIYA DÜŞMESİNİ ENGELLEYECEKTİR

AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) fındık alım süresini 30 Nisan 2021'e kadar uzatmasının, fiyatların aşağı düşmesini engelleyeceğini belirtti.

Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, TMO'nun 31 Aralık'ta sona erecek 2020 ürünü fındık alım tarihinin, 30 Nisan 2021'e kadar uzatılmasına yönelik kararnamenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandığını bildirdi. 

Fındık üreticilerinin her daim yanında olduklarını aktaran Öztürk, şunları kaydetti:

"TMO'nun fındık alım süresinin uzatılması, fiyatların aşağı düşmesini engelleyecektir. Fındık üreticisine her zaman destek olan Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, bu kararın alınmasında verdikleri desteklerden dolayı Tarım ve Orman Bakanımız sayın Bekir Pakdemirli'ye ve Toprak Mahsulleri Ofisi ekibine teşekkür ediyorum. Üreticilerimize ve bölge insanımıza hayırlı olsun."

Muhammet Balta'dan Teşekkür

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta'da yaptığı açıklamada "TMO ’nun 2020 fındık alım süresi 30 Nisan 2021’e uzatıldı!

Her zaman üreticinin yanında olan ve desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli ‘ye teşekkür ediyoruz..

Fındık üreticilerimize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem