Avrupa'da yüzlerce can alan sıcaklar Türkiye'ye geliyor!

Dünya Sağlık Örgütü, geçen hafta Avrupa’yı saran sıcak hava dalgasının İspanya ve Portekiz’de bin 700 can aldığını açıkladı.

Avrupa'da yüzlerce can alan sıcaklar Türkiye'ye geliyor!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörlüğü, son haftalarda Avrupa’yı etkisi altına alan sıcak hava dalgasının sadece İber Yarımadasında (İspanya, Portekiz) bin 700’den fazla kişinin ölümüne yol açtığını belirtti. DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge, “Bu yıl, sadece İspanya ve Portekiz’de mevcut sıcak hava dalgasında bin 700’den fazla ölüme tanık olduk” ifadesini kullandı. Kluge, bu rakamın ulusal makamların mevcut raporlarına dayanan bir ön tahmin olduğunu belirterek sayının artmaya devam ettiğini ve önümüzdeki günlerde daha da artacağını sözlerine ekledi. Sıcak hava dalgasıyla bağlantılı gerçek ölüm rakamlarının haftalarca netleşmeyeceğini belirten yetkili, “Kavurucu yaz sezonu henüz yarılanmış bile değil” uyarısında bulundu.

‘ŞEKERLİ İÇECEKTEN UZAK DURUN’
DSÖ’nün sıcak havalarda halk sağlığını korumak için yaptığı önerilere dikkati çeken Kluge “Vücudunuzu soğuk tutun ve su için. Bol ve ince kıyafetler kullanın. Soğuk dış alın. Alkol, kafein ile şekerli içeceklerden uzak durun” tavsiyesinde bulundu.

KAPI PENCERE AÇIK KLİMA ÇALIŞTIRANA 150 EURO CEZA
Paris’te klima kullanan işletmelerin kapılarını açık bırakmalarına yasak getirildi. Paris Büyükşehir Belediyesi, klima kullanan işyerlerinin kapı ve pencerelerini açık bırakmalarını yasakladı. Getirilen yasağa uymayan işyerlerine 150 avroya kadar ceza yazılacak. Yazağın önceki gün yürürlüğe girdi ve sıkı bir şekilde denetleneceği uyarısı yapıldı.
 

TÜRKİYE’YE GELİYOR
Avrupa’yı kasıp kavuran sıcak hava dalgası Türkiye’ye geliyor. Yarından itibaren hafta boyunca ülke genelinde sıcaklıklar 5-6 derece yükselecek. Özellikle orman yangınlarının sık yaşandığı Akdeniz Bölgesi’nde rüzgarın kuru eseceği ve sıcaklıkların 40 dereceyi geçeceği belirtilirken, bölgede orman yangını tehlikesinin olduğu ifade edildi. Güneydoğu’da rüzgarlar kuvvetlenirken, Karadeniz’de de yeni haftada güneş kendisini gösterecek. Doğu Anadolu’da ise sert rüzgarlar hakim.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler