Gençler Anıtkabir'e akın etti

Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisinin de katıldığı ve 15-21 Ekim tarihlerinde Karabük'te gerçekleştirilen Türk Dünyası 5. Gençlik Buluşması etkinlikleri gençlerin Anıtkabir ziyareti ile sona erdi. Karabük'te 6 gün süren ve TBMM Başkanı Köksal Toptan, Gaga

Gençler Anıtkabir'e akın etti

Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisinin de katıldığı ve 15-21 Ekim tarihlerinde Karabük'te gerçekleştirilen Türk Dünyası 5. Gençlik Buluşması etkinlikleri gençlerin Anıtkabir ziyareti ile sona erdi.

Karabük'te 6 gün süren ve TBMM Başkanı Köksal Toptan, Gagavuz Yeri Başkanı Baş Yardımcısı Valeriu Ianıolog ve çok sayıda üst düzey yöneticine hazır bulunduğu etkinliklere 38 ülkeden gelen genç, işadamı, siyasetçi, sivil toplum kuruluşu yöneticisi, gazeteci, araştırmacı ve yazar katıldı. Türk Dünyası 5. Gençlik Buluşması Anıtkabir ziyareti ile sona erdi. 300'e yakın gencin katılım gösterdiği bu önemli buluşmada Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisini Ahmet Külekçi temsil etti.

Gerçekleştirilen ziyarette, çelenk sunumunun ardından Karabük Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı ve Karabük'te gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında yapılan seçim ile Türk Dünyası Gençlik Meclisi Başkanlığına getirilen Sedat Adak Anıtkabir Özel (Ataya Saygı) Defterine duygu ve düşüncelerini yazdı.

Ardından yazdıklarını katılımcılara okuyan Adak, Anıtkabir Özel Defterine şunları şazdı: “Ulu Önderim Mustafa Kemal Atatürk. Sevgili Atam. Bugün burada 38 ülke ve akraba topluluğundan katılımcılar ile Türk Dünyası Gençlik Topluluğunun 5. Gençlik Buluşmasının senin huzurunda sonlandırıyoruz. Buluşmamız kapsamında Türk Dünyasında dilde, tarihte, sanatlarda, spor dallarında ve ticaretteki ortaklıklarla ilgili konuların üzerinde durduk. Türk dünyasındaki birliği senin attığın adımların izinde sürdürmekteyiz. Ulu Atalarımız toprağa bir tohum ekti. Sen bu tohumu yetiştirdin ve şimdi bize de bu ağacın meyvelerini toplamak düşmektedir. Atam, bizler Türk gençleri olarak mirasına sahip çıkıyoruz. Hepimiz büyük bir istek ve çaba ile senin gibi çalışkan ve erdemli olmaya, kısaca sen olmaya çalışıyoruz. Bunu da topla tüfekle değil, her zaman uyguladığın gibi bilgi ile yapmaya çalışıyoruz. Senin ve bütün Türk Dünyası liderlerini saygı ile anıyoruz. Ne Mutlu Türküm diyene.”Anıtkabire gerçekleştirilen ziyaretin ardından 38 ülkeden gelen gençler ülkelerine dönenmek üzere dağıldılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam