Erhan Eroğlu

Erhan Eroğlu

Genç ve nitelikli belediye başkanları görmek istiyoruz

2019 yerel seçimlerine çok fazla zaman kalmamasına rağmen adaylar henüz netleşmedi. Mevcut belediye başkanları yeniden aday gösterilecek mi gösterilmeyecek mi bunun endişesi içerisinde. 

Halk bazı belediye başkanlarına tepkili ve yeniden aday gösterilirse kesinlikle oy vermeyeceğini söylüyor, partililer de bu söylemleri yakından takip ederek genel merkeze bilgi veriyor.

Tabi bu süreçte de ne kulisler dönüyor, ne kulisler… 

Kamu kurumlarını, sivil toplum kuruluşlarını ve yerel halkı ziyaret ederek bir siyasi partinin adayı olabilmek için çabalayanlar da cabası.

Nedense hiç genç belediye başkan adayı ya da kadın belediye başkan adayı göremiyoruz. Oysa siyasi partiler seçim dönemlerinde genç ve kadın seçmenin peşinde.

ençlere ve kadınlara bu kadar güvenirken; ‘yok o daha genç belediye başkanlığı yapamaz, belediye başkanlığını kadın yürütemez’ cümlesini nasıl anlamak gerekiyor bilmiyorum.

Gençlere ve kadınlara belediye başkanlığı yapamaz diyenler; ‘Şu kadar asfalt yaptım, şu kadar beton döktüm, şu kadar deniz doldurdum’ diyor. Vay be ne kadar da övünülecek bir şey gerçekten değil mi? 

Halkın da tam olarak bunlara ihtiyacı vardı, çözdünüz!

Yahu belediyeler sadece asfalt ve beton yapmak için mi vardır? Köylere halkın parasıyla yol yapıp sonrasında kamera karşısına geçip ‘yol yaptım’ diye övünen belediye başkanlarımız var. Sanki asli görevi manavlık ama halka faydalı olmak için gitmiş yol yapmış. 

Arkadaş geçin bu basit söylemleri…

Kimin oy potansiyeli var, kimin ekonomik durumu yerinde seçimlerde ayakta durur, kimin sülalesi geniş gibi kriterlerle belirlediğiniz belediye başkanları sizlere ancak belediye kazandırır. 

Halk olarak biz artık bunları duymak istemiyoruz, alışagelmiş cümlelerinizden de eylemlerinizden de gerçekten sıkıldık.

Biz daha eğitimli, daha kültürlü, sanata daha çok önem veren, kısacası biz kalkınmış bir il ve ilçe istiyoruz.

Bu seçimlerde engelli vatandaşlarımızı düşünüp proje geliştiren, kadınların istek ve ihtiyaçları doğrultusunda yatırım yapan, gençleri göz ardı etmeyen, işsizliğe çözüm bulmak adına ile veya ilçeye fabrika kazandıran, halkı denizden uzaklaştıran değil denizle bütünleştiren belediye başkanlarına oy vermek istiyoruz. 

Toplumun bütün kesimleriyle iletişim halinde olarak ayrıştırmadan herkese eşit davranan genç ve geleceği gören belediye başkan adayları görmek istiyoruz.

 Sadece şu örneği vermek istiyorum; İngiltere’nin başkenti Londra’nın kuzeyinde Enfield’da belediye meclis başkanı 29 yaşında bir kadın. Bize ne İngiltere’den demeyin çünkü Meclis Başkanı Nesil ÇALIŞKAN bir Türk ve Londra’daki 32 Bölge içerisindeki en genç başkan. 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR