Erol Önsel

Erol Önsel

Galibiyet Güzel!

Ligde play-off grubuna yaklaşma, küme düşme hattından uzaklaşma adına son derece önemli haftalar oynayan Trabzonspor Medicalpark, ilk yarının ilk karşılaşmasında farklı mağlup olduğu Demir İnşaat Büyükçekmece karşısında zorlansa da kazanmayı bildi. Rakibin  sahaya Ceyhun Altay, Kahiem Seawright ve Osırıs Eldridge gibi çok önemli oyuncularından yoksun çıkması takımımız adına çok ciddi bir avantaj olsa da karşılaşma boyunca oyunu bir türlü koparamayarak, sürekli başa baş geçmesine engel olamadı. Rakip, her ne kadar Seawright’ın açığını Aris’ten Eric Buckner’la eksik  kapatmaya çalışsa da bu oyuncunun da henüz adaptasyonunu sağlayamaması nedeniyle Buckner’dan da çok fazla yararlanamadı. Böylesi eksikler nedeniyle karşılaşmanın  Trabzonspor Medicalpark adına rahat geçeceği düşünülse de öyle olmadı. Rakip dış atış zafiyetini oyun içerisinde Angelo Caloiaro ve  Mutlu Akpınar’la tolere etmeye çalıştı, bunda da başarılı oldu. Takımımızın %28’le tamamladığı 3 sayılık atış istatistiği karşısında rakip,  özelikle bu iki oyuncu sayesinde %40’lık bir yüzdeyle karşılaşmayı tamamladı. Karşılaşmada, bir türlü oyun kurmadaki bütünlüğü sağlayamayan takımımız, özelikle dış atışlarda son derece etkisiz bir görüntü sergiledi. Demir İnşaat Büyükçekmece’de özelikle oyun kurucu bölgesindeki eksiklerden dolayı sezon ortalamasının üzerinde bir süreyle oynayan Tayfun Erülkü’nün, bu bölgedeki acemiliği Trabzonspor Medicalpark adına bir avantaja dönüştü.
               
Takımımızda hala oyun kurmayla ilgili ciddi sorunlar yaşamaktayız. Oyunun ilk 3 periyodunda etkisini sahaya yansıtamayan Caleb Green son periyotta sorumluluk almayı tercih edince ve 3 periyotta attığının neredeyse iki katını son periyotta atınca maçın kazanılmasında önemli bir rol üstlenmiş oldu. Yine geçen haftanın suskunu Julian Wrightattığı 11 sayı ve  aldığı 7 reboundla takımına önemli katkı sağladı. Dwight Hardy her zamanki istikrarını bu hafta da devam ettirerek takımının vazgeçilmezi olduğunu göstermiş oldu. Fakat bu haftanın yıldızı 21 sayı ve 7 reboundun yanında almış olduğu sorumlulukla karşılaşmanın kazanılmasında çok önemli faktör olan Kenneth Kadji oldu.
               
Önümüzdeki hafta birinci yarıda dramatik bir şekilde yenildiğimiz Yeşil Giresun Belediyespor ile deplasmanda karşılaşacağız. Takımımız adına mutlaka kazanılması gereken karşılaşma. Zira önümüzdeki dönem oynanacak olan karşılaşmalar takımımız adına zorluk derecesi yükselerek devam eden müsabakalar olacak. Bu dönemde alınacak her galibiyet ve birkaç maçlık serilerin biraz olsun hedefe yaklaşmamız anlamına geldiği unutulmamalı.
 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR