İhsan Öksüz

İhsan Öksüz

Futbolu hatırlamak!

Trabzonspor’da yönetim kaosu belli ki futbolcuları etkilememiş! Halbuki, yenilgi veya puan kaybı için bahane hazırdı! Ama, teknik kadro ve futbolcular buna kulak asmamışlar… Trabzon’daki 6 – 1’lik tarihi hezimetin de rövanşını almak için mücadele ettiler. Bunu yaparken de hem skor, hem oyun olarak belki de bu sezonki en rahat maçlarını oynadılar. Bu oyuna şapka çıkarılır. Veya komplo teorisi uzmanları için “ Daha önceleri neredeydiniz?” de denebilir! Bir başka teori olarak “Futbolcular yönetime değil, yönetim futbolculara ayak bağı idi!” de olabilir. Artık karar sizin… Hangisini seçerseniz!!!

Sonuç olarak Trabzonspor için haftalardır iyi futbol ve iyi sonuç ilişkisi bu maçla kuruldu. Ama ne kadar sürer bilinmez. Buna rağmen günün futbol keyfine limon sıkmanın anlamı da yok! Kısaca Trabzonspor futbolu hatırladı. Çok eleştirdiğimiz Sosa dün gece takımın maestrosu idi. Takım olarak ilk birkaç dakika hariç oyunun kontrolünü elinde tuttu Trabzonspor.

Bordo mavililer belli ki ilk yarıdaki farklı yenilginin acısını unutmamışlar. Bu nedenle daha üst sıralara tırmanmak için Trabzon maçını fırsat olarak gören Akhisar’a gerginlik hiç yaramamış… Trabzonspor’da bundan çok iyi faydalandı. Pasa dayalı futbolla rakibin hızlı ataklarını engelledi. Etkili ama, yaşlı forvet Seleznov’a top göstermediler. Rakibe baskı yapıp hızlı top kaptılar. İkinci yarıda önde olmanın öz güveni ile rakibin anlamsız top kayıplarını çok iyi değerlendirdiler. Güne yakışmayan tek hareket Onur’un hatası idi. O hata da nazar boncuğu olarak kalsın…

Sakatlıklar ve cezalılar nedeni ile mevkilerde kaydırmalar oldu. Ama hiç kimse yerini yadırgamadı. Okay, nerede oynatılırsa hakkını veren bir oyuncu olup çıktı. Avrupa kulüplerinin ilgisi boşuna değil… Okay, Yusuf ve dün gece oynamayan Abdulkadir önümüzdeki en az 10 yıla damga vuracak futbolcular…

Sorun şu ki Trabzonspor’un gelecek 10 yılı olacak mı? Çünkü Trabzonspor kulübünde en basit hallolacak konu saha içi… Sahanın dışı tam bir kaos… Bundan nasıl çıkılacak konusu dünkü maçtan çok daha önemli… Ama taraftar pragmatik düşünüyor. O devasa sorunlara değil oynanan futbola ve alınan 3 puana bakıyor!

Trabzonspor’un camia olarak sorunlara tek yürek odaklanmasından başka çare ise yok!!! Şu aksiliğe bakın ki zamanı da kalmadı!!!

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR