İhsan Öksüz

İhsan Öksüz

Futbol aklı tektir!

Trabzonspor yine baştan kaybedeceği bir maçı futbol aklını devreye sokarak mucize kabilinden ikinci kez kazandı!!! İlkinde Konyaspor’u, şimdi de Gençlerbirliği’ni mağlup ederek kurduğu iddialı kadronun hakkını vermiş oldu!!!     Üstelik her iki maçı da geriden gelip aldı.

Futbol aklını ilk yarıda soyunma odasında unutan Ersun Yanal, neyse ki ikinci yarıda uyandı ve herkesin düşündüğünü yaparak  radikal bir değişiklikle başladı. Hoş Uğur Demirok’u harcadı ama, maçı da kazanmayı başardı! Bunun için Okay’ı stopere, geleceğin Messi’si Abdülkadir’i ise oyuna sürdü. İlk yarıda sağ ve sol kanatlarda zaman öldüren Yusuf Yazıcı da biraz daha ortaya gelince beraberlik kısa sürede harika bir varyasyonla geldi. Abdükadir’in pası gerçekten de Messi’vari idi. Sonrasında ise Gençlerbirliği beraberliği korumak için faul de yaptı, zaman da çaldı. Üstelik maçın bitimine 26 dakika kala da 3’üncü oyuncu değişliğini yaparak adeta intihar etti.

Ama Yanal bu defa durmadı! Önce hiç değiştirmeye yanaşmadığı Olcay’ı çıkarıp yerine Rodellaga’yı aldı. Yusuf Yazıcı’nın enfes geçişleri ile yaptığı pası da bu oyuncu harika bir vuruşla gole çevirince maçın kaderi belli oldu. Fakat skoru belirleyen etken yine Yanal’ın, Burak-Onazi değişikliği gerçekleştirdi! Onazi zar zor da olsa 3’üncü golü atarak tribünleri dolduran onca taraftarı mutlu ederek gelecek için umut ışını yaktı.

Yeni transferlerle Trabzonspor’da general oyuncu fazlalığını dikkate almak lazım… Malum çok generalin olduğu yerde savaşacak eleman azdır. Dün bunu ilk yarıda sık sık gördük. Bir telaş, bir acelecilik ki evlere şenlik. Neyse ki ikinci yarıda  Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir gibi geleceğin yıldızları ile Sosa’nın etkisi bunları unutturmuş oldu. Trabzonspor ilk yarıda yerlerini yadırgayan kim kime dum duma oynarkan, ikinci yarıda takım olarak gereğini yaptı denebilir. Elbette sık eleştirdiğimiz Ersun Yanal’ın katkısı büyüktü.

Trabzonspor bu kadro ile beklentileri daha da yükseltti. Artık bundan sonra hemen herkes şampiyonluk isteyecektir.  Skordan dolayı değil yapılan transferlerden ötürü… Bunun getireceği baskıya takım nasıl cevap verecek şimdiden kestirmek zor. Ama bu kadar harcama ile yapılan takımdan beklentiler hali ile artmış oldu. 

GURBETTE TRABZONSPORLU OLMAK

Gençlerbirliği maçını İzmit’in Bahcecik beldesinde bir cafede 3 fanatik Trabzonsporlu ile beraber izledim. Bizden başka kimse yoktu! Aman Allah’ım o ne sevgi, o ne sahiplenme? Evet,  Ahmet Angın, Yücel Tekçi ve Hayati Erten adlı bu Trabzonspor sevdalısı taraftarlara selam olsun. Gerçekten Trabzonspor olmak gurbette çok ama çok daha zormuş… Helal olsun böyle taraftarlara…
 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR