Fotoğrafların hikâyelerini anlatan ‘Düş Gücü’ kitabı görücüye çıkıyor!

Feramuz Ayan “Fotoğraf Üzerine Fotoğraf Hikâyelerini-Düş Gücü" adlı ilk kitabı için imza günü düzenleyecek.

Fotoğrafların hikâyelerini anlatan ‘Düş Gücü’ kitabı görücüye çıkıyor!

Basın İlan Kurumu İzmir İl Müdürü Mehmet Feramuz Ayan “Fotoğraf Üzerine Fotoğraf Hikâyelerini-Düş Gücü" adlı ilk kitabı için imza günü düzenleyecek. Trabzon’un köklü kitapçılarından Ra Kitapevi’nde 23 Temmuz cumartesi günü saat 16.00’da başlayacak imza gününde M. Feramuz Ayan kitabını imzalayacak. 

Bir dönem Trabzon'da da gazetecilik yapan Ayan, kitap yazma düşüncesinin 19 yıl önce üniversitede okurken fotoğraf ile alâkalı okumuş olduğu bir kitaptan çok etkilenerek ileride gerçekleştirmeyi hayal ettiği bir projenin ürünü olarak doğduğunu ifade etti.

Kitap içeriğinde Ayan’ın yıllar içerisinde farklı zamanlarda yazdığı fotoğraf ile alâkalı çeşitli yazılar ve bunların dışında fotoğraf ekseninde kurgulanmış dört hikâyesi yer alıyor. Kitaptaki ana vurgulardan biri de günümüz dünyasının her şeyi değersizleştirdiği hızlı tüketim anlayışına karşın fotoğrafın ciddi bir iş olduğu ve saygı duyulması gereken önemli bir görev ifa ettiği düşüncesini de anlatmaktadır. 

İki ana kısımdan oluşan kitabın birinci kısmında; fotoğraf ile alâkalı düşünceleri ve tarihsel gelişimi içerisindeki seyri ile beraber kendi veya yine fotoğraf gönüllüsü arkadaşlarının başından geçen anıları da yer alıyor. İkinci kısımda yer alan fotoğraf hikâyeleri ise fotoğrafın odak noktasında olduğu dört hikâyeden oluşuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat