Flaş İddia! Putin'in aracına silahlı saldırı

İngiliz basını, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in aracına silahlı saldırı düzenlendiğini iddia etti.

Flaş İddia! Putin'in aracına silahlı saldırı

Bir Kremlin yetkilisinin açıklamalarına dayandırılan haberde, Putin'in aracının sol ön tekerleğinin hedef alındığı saldırı anında araçtan dumanlar yükseldiği o anlarda Rus liderin olay yerinden başka bir yere götürüldüğü ifade edildi. Konuyla ilgili Kremlin'den henüz doğrulama gelmedi.

Ukrayna ile savaş halinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le ilgili gündemi derinden sarsan bir suikast iddiası ortaya atıldı. İngiliz gazetesi The Sun'ın haberine göre, Kremlin'e yakın isimlerin, Putin'in arabasının sol ön tekerleğinde "yüksek bir patlama" ve ardından "yoğun duman" çarptığını söylediğini aktardı.

ÇOK SAYIDA TUTUKLAMA VAR

Haberde, Putin'in zarar görmeden güvenli bir yere götürüldüğü ve güvenlik servisinden çok sayıda tutuklama olduğu iddia edildiği belirtildi. Rusya'da muhalif olarak bilinen General GVR Telegram kanalına göre, 69 yaşındaki liderin hareketleri hakkında gizli bilgilerin ele geçirildiği iddiaları üzerine bazı korumalarının ortadan kaybolduğu bildirildiği aktarıldı.

RESMİ KONUTUNA GERİ DÖNDÜ

Gazetenin Kremlin karşıtı kanaldan aktardığı bilgilere göre, Putin'in resmi konutuna geri döndüğü iddia edildi. Olayın yaşanmadığına yönelik resmi bir açıklama yapmadı.

DİĞER SUİKASTLERE BENZETİLDİ

Diğer yandan İngiliz basınında, Putin'e yönelik suikast girişiminin detaylarına ilişkin de bilgi verildi. İngiliz basını, Rus yetkililerin Putin'e yönelik suikast girişimini, geçtiğimiz ay arabasına bomba konularak öldürülen Putin'in akıl hocası Dugin'in kızı Dugina'nın suikastına benzetti. Haberde ayrıca Rus yetkililerin tüm bu olaylar arasında bağlantı kurduğu belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya