Fındık Fiyatlarında son durum! İşte TMO ve Tüccar rakamları

TMO ve tüccarlarda fındık fiyatlarında son durum. 

Fındık Fiyatlarında son durum! İşte TMO ve Tüccar rakamları

Haber61 – Haber Servisi – Fındık sezonu sona ererken üreticiler ellerinde olan fındıklarını satmaya devam ediyor. TMO ve tüccarlarda fındık fiyatlarındaki son durum bu sayfada…,

SERBEST PİYASA

Trabzon’da serbest piyasada Tombul fındık en yüksek 25 TL, En düşük, 24,75 TL’den satılıyor. Sivri Fındık en yüksek 23,75 TL, en düşük 23,50 TL ve Levant kalite fındık en yüksek 24.25 TL’den en düşük ise 24 TL’den Satılıyor.

Fındık Fiyatlarında son durum! İşte TMO ve Tüccar rakamları

TMO PİYASASI

Trabzon’da Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) Tombul Fındığı 22,50 TL’den, Sivri Fındığı 21 TL’den Levant kalite fındığı ise 22 TL’den alıyor.

Fındık Fiyatlarında son durum! İşte TMO ve Tüccar rakamları

ORDU’DA SON DURUM 

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, Ordu'da fındığın serbest piyasada 24,5 liradan işlem gördüğünü söyledi.

Soydan, serbest piyasada fındık fiyatlarının artmaya devam ettiğini belirtti.

Sezona 21 liradan başlayan fındık fiyatının aradan geçen yaklaşık 45 günde sürekli artış gösterdiğine dikkati çeken Soydan, bugün itibarıyla 50 randımanlı fındığın tüccarlar tarafından 24,5 liradan satın alındığını ifade etti.

Soydan, 50 randımanın üzerindeki fındıkların kilogram fiyatının 25 lirayı geçtiğine dikkati çekerek, artan fiyatların üreticiler tarafından da memnuniyetle karşılandığını kaydetti.

Bu sezon üreticilerin ürünlerini pazara indirme konusunda aceleci olmadığını dile getiren Soydan, üreticilerin fındığını emanete bırakmayıp kendi deposunda bekletmeyi tercih ettiğini söyledi.

Soydan, fındık üreticisinin TZOB'la birlikte hareket ettiğini belirterek, "Elinde fındığı olan üreticimiz en iyi fiyattan ürününü satabilmek için bekliyor ve piyasayı takip ediyor." dedi.

2020 YILI FINDIK ALIM FİYATLARI? 

Akçakoca – 20 TL, Çarşamba – 23,75 TL, Düzce – 20 TL, Giresun – 26,50 TL, Kocaeli – 23,50 TL, Sakarya – 23,50 TL, Samsun – 23 TL, Terme – 23,25 TL, Zonguldak – 23,50 TL.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber